Eskişehir'de "5. Uluslararası Şiir Buluşması"

Etkinlik, 5 ülkeden şairlerin katılımıyla başladı

Eskişehir'de "5. Uluslararası Şiir Buluşması"
Eskişehir'de "5. Uluslararası Şiir Buluşması"
GİRİŞ 28.05.2015 22:12 GÜNCELLEME 28.05.2015 22:12

Eskişehir'de düzenlenen "5. Uluslararası Şiir Buluşması", 5 ülkeden şairlerin katılımıyla başladı.

Özdilek Sanat Merkezi'nde düzenlenen açılışta onur konuğu şair ve çevirmen Eray Canberk'in yanı sıra Danimarka, Fransa, İskoçya, Lüksemburg, Macaristan ve Türkiye'den birçok şair katıldı.

Açılışta konuşma yapan Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, her yıl yapılan bu etkinliğin Türkiye'de takdir edilmesinin ve yurt dışından şairlerin gelmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Günay, Eskişehir'in bir çok şairi olduğunu ve her şeyi şiirle ifade ettiğini, kentin kültürel zenginliğe sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Genel Başkanı Mustafa Köz, Eskişehir'e beşinci gelişi olduğunu söyledi.

Düzenlenen etkinliğin büyük emek harcanarak yapıldığını belirten Köz, "Yurt dışından gelen arkadaşlarımız var. Bir kenti güzelleştirmek, oranın dilini güzelleştirmekle mümkün. Eskişehir şiir buluşması da bu zenginliklerden biri" diye konuştu.

Şiir buluşmasının bir gelenek haline geldiğini ifade eden Köz, sendika adına katılanlara teşekkür etti.

Onur konuğu Canberk ise Eskişehir'e farklı etkinlikler için geldiğini söyledi. Etkinliğe katılan herkese teşekkür eden Canber, onur ödülünü almaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Etkinliği düzenleyen Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, etkinliğe katılan şairlerin bir kaç günde olsa mutlu olmasını istediğini kaydetti.

Uzun yıllar etkinliğin devam etmesini dilediğini söyleyen Ataç, etkinliğin düzenlenmesine emeği geçen herkese teşekkür etti.

Festival direktörü şair Haydar Ergülen de etkinlikle ilgili bilgi verdi.

Açılış konuşmalarının ve şiirlerin okunmasının ardından Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyetlerin Sesi Korosu ve orkestrası konser verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Alçakça anlaşmayı duyurdu!