Kaputaş Plajı'nın iş makineleriyle tahrip edildiği iddiası

Kaş Belediye Başkanı Kocaer: - "Çalışmalarda hiçbir şekilde doğal yapıya zarar vermeden, kışın Kaputaş Deresi'nin getirmiş olduğu taş, toprak ve benzeri malzemeler ıslah edilmiştir"

Kaputaş Plajı'nın iş makineleriyle tahrip edildiği iddiası
Kaputaş Plajı'nın iş makineleriyle tahrip edildiği iddiası
GİRİŞ 29.05.2015 00:24 GÜNCELLEME 29.05.2015 00:24

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaputaş Plajı'nın iş makineleriyle tahrip edildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Çalışmalarda hiçbir şekilde doğal yapıya zarar vermeden, kışın Kaputaş Deresi'nin getirmiş olduğu taş, toprak ve benzeri malzemeler ıslah edilmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Kocaer, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin tanıtım yüzü, dünyanın en güzel plajlarından Kaputaş'taki çalışmalar nedeniyle medyadaki eleştirileri yakından takip ettiklerini bildirdi.

Çalışmaların yerli ve yabancı turistlerin eleştirileri, kamu kurum ve kuruluşlarının şikayetleri dikkate alınarak gerçekleştirildiğini aktaran Kocaer, şunları kaydetti:

"Belediyemize gelen en büyük eleştiriler, dünyanın en güzel plajı olarak nitelendirilen Kaputaş Plajı'nda WC'nin, duşun, güvenliğin, temizliğin, ihtiyaçları karşılayacak hizmetlerin olmamasıdır. Bu ve buna benzer birçok eksiklikler, belediye olarak bizlere girişimde bulunmayı zorunlu hale getirmiştir. Bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli görüşmeler yapılarak, belediyemizce hazırlanmış projeleri ilgili kurumlara ilettik.

İlgili kurumların olumlu görüşleri aldıktan sonra da Orman ve Su İşleri Bakanlığından Kaputaş Plajı'nın tahsis talebinde bulunulmuştur. Tahsis talebimiz, hazırlanmış onaylı projelerimiz doğrultusunda uygun görülmüş, protokol ve benzeri idari işlemlerden sonra da alanda çalışmaya başlanılmıştır."

"Vatandaşlarımızın ücretsiz giriş yaptığı yer haline gelecektir"

"Çalışmalarda hiçbir şekilde doğal yapıya zarar vermeden, kışın Kaputaş Deresi'nin getirmiş olduğu taş, toprak ve benzeri malzemeler ıslah edilmiştir" ifadesini kullanan Kocaer, işletmeye yönelik büfe ve benzeri fiziki mekanların, onayı alınmış projeler çerçevesinde yapılacağı bilgisini paylaştı.

Kocaer, şunları bildirdi:

"Plajın işletmeciliği tamamen belediyemiz tarafından yapılacak olup, yerli ve yabancı turistlerle vatandaşlarımızın ücretsiz giriş yaptığı, güvenli, temiz, ihtiyaçların karşılanabildiği ve benzeri hizmetlerden en iyi şekilde yararlanıldığı yer haline gelecektir. Yönetime geldiğimiz seçimlerden sonra duran belediye ve belediye başkanı olarak değil, daima hizmet anlayışı içinde en iyi hizmeti verme gayretinde olduk.

Bundan sonra da ilçemizin en iyi hizmetleri alması konusunda durmadan, yorulmadan hizmete devam edeceğiz."

Kocaer, bazı sosyal paylaşım sitelerinde hakarete varan, yalan ve yanlış ithamlarla ilgili yasal yollara başvuracağını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor