Çilek tarlasında çalışarak 7 yetime bakıyor

Batman’da ikamet eden İsmet Çiftçi isimli kadın, çilek tarlasında çalışarak 7 yetim çocuğa bakıyor.

Çilek tarlasında çalışarak 7 yetime bakıyor
Çilek tarlasında çalışarak 7 yetime bakıyor
GİRİŞ 29.05.2015 18:14 GÜNCELLEME 29.05.2015 18:14

Batman’da ikamet eden 55 yaşındaki İsmet Çiftçi isimli kadın, 12 yıl önce kaybettiği eşinden geriye kalan 7 yetim çocuğuna bakmak için 40 lira yevmiye ile çilek topluyor.

Sabah saat 06:00’da çilek tarlasına giden Çiftçi, günlük kazandığı 40 lira ile okuttuğu 4 çocuğunun okul masraflarını çıkarmaya çalışıyor.

Batman’da ikamet eden ancak çilek toplama mevsimi olduğu için Sason ilçesine bağlı Umurlu Köyü’ne giden Çiftçi, daha önce sadece bir çocuğunun çalışarak eve baktığını ancak son 1 yıldır aldığı dulluk maaşınınsa evin geçimine katkısının yetersiz olduğunu söyledi.

Büyük oğlu evlendiği için evin geçiminin kendi boynuna kaldığını ifade eden Çiftçi, "Büyük oğlum evlenip evden ayrıldı. Hem bize, hem de kendi ailesine bakmak zor olduğu için ben de çalışmaya başladım" dedi.

Okula giden 4 çocuğunu okutmak ve yapacak başka bir işi olmadığı için Sason'a gelmek zorunda kaldığını dile getiren Çiftçi, şöyle konuştu:

"İş yok. 12 yıl önce eşim yakalandığı amansız hastalıktan dolayı hayatını kaybetti. 12 yıldır 7 yetime bakıyorum. Gerçekten Batman’da yaşam zor, Batman’da çaresiz kaldık. 4 çocuk okutuyorum. 4 çocuğumdan ikisi liseye gidiyor, ikisi de ortaokula gidiyor. 1 yıldır dulluk maaşım çıktı ama yetmiyor. Sason’a geldim, görümcem çilek toplama işi olduğunu söyledi. Ben de çalışmaya başladım. Günlük 40 lira yevmiye alıyorum. Buradan aldığım parayla çocuklarımın okul masrafları çıksın yeter bana. Allah kimseyi darda bırakmasın."

Tarla sahibi Ecevit Demir de, yanlarında çalıştırdıkları işçilerin sabah saat 06:00’da tarlaya gelerek akşam saat 18:00’a kadar çilek topladığını, yevmiye olarak her işçiye 40 lira ödediklerini söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor