Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kuran-ı Kerim Batman’da

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Kanuni Sultan Süleyman tarafından Ahmet Karahisari’ye yaptırılan 70x50 santimere ebadında, 40 kilogram ağırlığındaki Kuran-ı Kerim’in kopyası sergilenmek üzere Batman’a gönderdi

Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kuran-ı Kerim Batman’da
Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Kuran-ı Kerim Batman’da
GİRİŞ 30.05.2015 23:42 GÜNCELLEME 30.05.2015 23:42

Kanuni Sultan Süleyman tarafından Ahmet Karahisari’ye yaptırılan 70x50 santimetre ebadında, 40 kilogram ağırlığındaki Kuran-ı Kerim’in kopyası sergilenmek üzere Batman'a getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Merkez Kız İmam Hatip Anadolu Lisesine gönderilen Kuran-ı Kerim, burada camekan içerisinde muhafaza edilecek.

Okul Müdürü Mehmet Nezir Ceylan, büyük boyutlu Kuran-ı Kerim’e kendileri gibi tüm öğrencilerin de hayran kaldığını söyledi.

Ceylan, Kuran-ı Kerim’in orijinalinin, Topkapı Sarayı’nda Ahmet Karahisari Mushaf-ı Şerifi adıyla sergilendiğini ifade ederek, "Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile Karahisari’ye yaptırılan bu eser, Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce çoğaltılarak halkımıza sunmuştur. Kuran-ı Kerim’i bir camekan içerisinde sergilemekteyiz. Her gün bir sayfasını açarak öğrencilerimizin okumasını sağlayacağız. Altına da mealini vereceğiz ki öğrencilerimiz okuduğunun anlamını da öğrensin. Tezhip sanatının gelişmesi için de öğrencilerimize örnek olacak” dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!