Yabancı öğrenciler "Türkçe" yarışması

BEÜ'de düzenlenen "11. Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma ve TÖMER'ler Arası Türkçe Konuşma Yarışması"na 19 üniversiteden 35 yabancı öğrenci katıldı

Yabancı öğrenciler "Türkçe" yarışması
Yabancı öğrenciler "Türkçe" yarışması
GİRİŞ 02.06.2015 22:31 GÜNCELLEME 02.06.2015 22:31

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) "11. Karamanoğlu Mehmet Bey'i Anma ve TÖMER'ler arası Türkçe Konuşma Yarışması" yapıldı.

İki oturumda gerçekleştirilen yarışmaya 19 üniversiteden 35 yabancı öğrenci katıldı.

Her öğrencinin 5 dakika Türkçe konuştuğu yarışmada, öğrenciler ''beyin göçü'', ''çocuk gelinler'' gibi konulara değinerek, konuşmalarını atasözleri ve deyimlerle de zenginleştirdi.

Yarışmada, bir öğrenci ''Ankara'nın Bağları'' türküsünü seslendirdi, bazıları da Türkiye'de yaşadıklarını ve çocukluk anılarını anlattı.

Daha sonra öğrenciler yarışma için besteledikleri şarkıyı birlikte söyledi.

Atatürk Kültür, Dil Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Turan Karataş ve Şair Mustafa Aydoğan'ın da aralarında bulunduğu jüri üyelerinin yaptığı değerlendirmede, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi öğrencisi Kenyalı Omar Ahmed birinci, Gazi Üniversitesi öğrencisi Macaristanlı Dalma Kovacs ikinci, Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Ugandalı Hassan Ali Bulafu üçüncü oldu.

Vali Ali Kaban, bugün Türkçe'nin tarihteki yerini almaya aday bir dil olduğunu belirterek, bu tür yarışmaların önemini vurguladı.

Kaban, "Biraz tevazu gösterip Türkçe konuşma yarışması değil de bunun yerine 'dünya Türkçe konuşuyor' demek lazım. Buna da layık ve kaldıracak bir dilimiz var. Bu açıdan çalışmayı yapan herkesi kutluyorum" dedi.

Yarışmada dereceye girenlere Vali Ali Kaban ve Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ödül ve plaketlerini verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Bakan Ben-Gvir'den skandal öneri: "Filistinliler infaz edilsin"
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı