Recep Garip: Bayramı hak etmeliyiz!

Beyazıt Ramazan Sohbetleri'nde konuşan şair ve yazar Recep Garip, "Ramazan, insanın kendisiyle yeniden tanıştığı, buluştuğu bir aydır." dedi

Recep Garip: Bayramı hak etmeliyiz!
Recep Garip: Bayramı hak etmeliyiz!
GİRİŞ 23.06.2015 17:46 GÜNCELLEME 23.06.2015 17:46

Türkiye Diyanet Vakfı'nın organize ettiği ve İBB Kültür A.Ş.'nin katkılarıyla gerçekleşen 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Ramazan'ın kitap şölenine ev sahipliği yapıyor. Bu yıl Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde yapılan ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin (ESKADER) katkılarıyla organize edilen Beyazıt Ramazan Sohbetleri'nin beşinci günkü konuşmacısı şair ve yazar Recep Garip oldu.

RAMAZAN GELİNCE FİTNE FESAT GİTMELİDİR

Şiir ve Ramazan konulu bir sohbet gerçekleştiren Recep Garip, sözlerine Ramazan’ın faziletini vurgulayan güzellemelerle başladı. “Ramazan-ı Şerif, çok uzaklardan gelen bir sultanın gelişi gibi gelir, Recep ayı gelince seviniriz, çünkü öncü birlik gelmiştir. Sonra Şaban ayına kavuşuruz, o âdeta haber verir, sultan geliyor diye… Sonra Ramazan’a kavuşuruz.” diyerek sözlerine devam eden Garip, mısralar eşliğinde Ramazan’dan ve manevî değerlerimizden bahsederek, Peygamber Efendimiz’in orucun ahlakı güzelleştiren faziletini anlatan hadislerinden örnekler aktardı. Ramazan’da namazları hatim ile kılmak ve iftar için midenin yanı sıra kalbin de hazır olması gerektiğini ifade etti. Cemil Meriç’in Bu Ülke, Sezai Karakoç’un Samanyolunda Ziyafet isimli eserlerinin mutlaka okunması gerektiğini vurgulayan Garip, “Ne güzel insanlardı” dediği Necip Fazıl Kısakürek ve Arif Nihat Asya’nın şiirlerinden seçtiği kısa pasajlar sohbetin, kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman coşkulu bir havada geçmesine sebep oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın organize ettiği ve İBB Kültür A.Ş’nin katkılarıyla 34 yıldan beri devam eden kitap fuarından övgüyle söz eden ve sohbetinde Ramazan üzerine geniş bir zaman ayıran Garip, daha sonra maniler okuyarak sözlerini tamamladı.  
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti