Güzellik Medeniyeti Ramazan'la devam ediyor!

34. Türkiye Kitap Fuarı'nın dokusuna uygun konuşma yapan Mahmut Bıyıklı, “Sadece eskiden değil, bugün de güzel gönül kahramanları var.” dedi

Güzellik Medeniyeti Ramazan'la devam ediyor!
Güzellik Medeniyeti Ramazan'la devam ediyor!
GİRİŞ 24.06.2015 15:34 GÜNCELLEME 24.06.2015 15:34

Türkiye Diyanet Vakfı'nın organize ettiği ve İBB Kültür A.Ş.'nin katkılarıyla düzenlenen 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, bu yıl da Ramazan’ı kitapla kavuşturdu. Okuyucu yazar buluşmaları ise kapanışa dek sürecek. Beyazıt Devlet Kütüphanesi'nde yapılan ve Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin (ESKADER) katkılarıyla organize edilenBeyazıt Ramazan Sohbetleri'nin altıncı gününün konuğu Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı, şair ve yazarMahmut Bıyıklı oldu.

ÖRNEK ALINASI ŞAHSİYETLER

Konuşmasına bir şiirle giriş yapan Bıyıklı, Teravihte Gülen Çocuklar isimli eserini yazma sebeplerini ve nasıl doğduğunu anlattı. Fatih’in kenar mahalle camilerinden birinde yaşadığı bir hatıranın bir esere nasıl ilham kaynağı olduğunu anlatırken salonda duygu yüklü rüzgârların esmesine vesile oldu. Konuşmasında Gönenli Mehmet Efendi, Mahmut Sami Ramazanoğlu, Ali Ulvi Kurucu başta olmak üzere dinleyicilere yakın zaman hem ilim, hem de mânâ âleminin öncülerinin hatıralarından ve ibret verici menkıbelerinden bir demet sundu. İyilik, şefkat ve merhamette zirve olmuş mümtaz şahsiyetlerin günümüz insanı için rol model olabileceğine atıfta bulunan şair, daima onların örnek alınması gerektiğini ifade etti.

“Sadece eskiden değil hayır ve güzellik medeniyetini sürdüren insanlar bugün de var” diyen Bıyıklı, bir saat boyunca dinleyicilere güzel ahlak sahibi veli zatların yaşanmış hayatlarından ve ibret numunesi veciz sözlerinden bir hikmet ziyafeti sundu.
Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nin nezih ortamında gerçekleşen söyleşide katılımcılardan gelen istek üzerine Teravihte Gülen Çocuklar isimli şiirini okudu. Camiye gelen küçük çocukların çıkardığı gürültülere rahatsız edici olsa da tahammül etmek gerektiğini vurgulayan Bıyıklı, “Siz namaz kılarken arka saflardan gülüşüp oynayan çocuk sesleri gelmiyorsa, o milletin istikbalinden korkun!” diyerek ünlü vecizeyi tekrar hatırlattı.
Seçmiş olduğu şiirlerden her biri mısra-i berceste sayılabilecek kısa pasajlar okuyan şair, mânilerle zenginleştirdiği sohbetin sonunda misafirlere hediye olarak dağıttığı kitaplarını imzaladı. 
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!