Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fethiye ve Bodrum ilçelerinde gençler arası güzellik yarışması, denizden tabak çıkarma, denizden top toplama, yağlı direğe tırmanma, halat çekme ve tekne yarışları yapıldı

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı
GİRİŞ 01.07.2015 20:36 GÜNCELLEME 01.07.2015 20:36

Muğla'nın Fethiye ve Bodrum ilçelerinde, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında çeşitli yarışmalar yapıldı.

Fethiye'deki kutlamalar kapsamında deniz şehitleri anısına Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Liman Başkanı Cihan Doğan tarafından denize çelenk bırakıldı.

Kordonboyu'ndaki etkinlikte ise serbest yüzme, denizden tabak çıkarma, kürek, denizden top toplama, yağlı direğe tırmanma ve tekne yarışları gerçekleştirildi.

Dereceye girenlerin ödülleri yarın Beşkaza Meydanı'nda düzenlenecek törenle verileceği bildirildi.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin denizde ciddi başarılarının olduğunu söyledi.

Türk milletinin, Piri Reis, Barbaros Hayreddin Paşa, Turgut Reis ve Çaka Bey gibi dünya denizcilik tarihinde izler bırakan denizcileri bulunduğunu belirten Çalık, "1 Temmuz 1926'da çıkarılan Kabotaj Kanunu çok önemli. Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlığını elde ederken denizlerdeki bağımsızlığını da kazanmış oldu" dedi.

- Bodrum

Bodrum'da ise Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ve Liman Başkanı Atilla Beyli tarafından denize çelenk bırakıldı. Törenin ardından Kumbahçe Sahili'nde yağlı direk, denizden tabak çıkarma, halat çekme ve gençler arası güzellik yarışması gerçekleştirildi.

Yarışların ardından dereceye girenler, madalya ve çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...