Merhum Cumhurbaşkanı Demirel için mevlit okutuldu

Türkiye Cumhuriyeti'nin merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'te mevlit okutuldu

Merhum Cumhurbaşkanı Demirel için mevlit okutuldu
Merhum Cumhurbaşkanı Demirel için mevlit okutuldu
GİRİŞ 03.07.2015 18:39 GÜNCELLEME 03.07.2015 18:39

Türkiye Cumhuriyeti'nin merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep'te mevlit okutuldu.

Merkez Haliliye ilçesindeki Fatih Sultan Mehmet Camisinde ikindi namazından önce gerçekleştirilen mevlitte ilk olarak Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, daha sonra dualar ve mevlit okundu.

Mevlitin ardından Demokrat Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı Basın Sözcüsü Mustafa Polat, yaptığı açıklamada merhem Demirel'in tüm Türkiye'ye büyük hizmetler yaptığını söyledi.

Demirel'e dua talep eden Polat, "Bu memlekete büyük hizmetler sunan merhum Demirel'in mekanı cennet olsun. Demirel, Şanlıurfa'ya büyük hizmetleri oldu bizde kadir şinasi göstererek onun için mevlit okuttuk. Allah rahmet eylesin gelen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta, Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel için mevlit okutuldu.

Kent merkezinde Ulu Camisi'nde, Elbistan ilçesinde Çarşı Atik Camisi'nde, Afşin'de ise Ulu Camisi'de mevlit okutuldu.

İkindi namazı öncesi okutulan mevlitte ilk olarak caminin müezzinleri tarafından, Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi.

Mevlid-i Şerif ve ilahilerin okunmasının ardından mevlit, Demirel için edilen dualarla sona erdi.

Adıyaman

Adıyaman'da, merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için mevlit okutuldu.

Ulu Cami'de ikindi namazından önce gerçekleştirilen mevlitte olarak Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi. Daha sonra mevlit okundu ve dua edildi.

Mevlide Demokrat Parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Mevlidin sonunda vatandaşlara üzerinde Demirel'in fotoğrafının bulunan, doğum ve ölüm yıllarının yazılı olduğu şeker paketi dağıtıldı.

Gaziantep

Türkiye Cumhuriyeti'nin merhum Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel adına Gaziantep'te Kuran-ı kerim tilavetinin ardından mevlit okutuldu.

Ulu Cami'nde bir araya gelen vatandaşlar ikindi namazını ardından merhum 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından mevlit okutuldu. Cami çıkışında vatandaşlara üzerinde Demirel'in fotoğrafının bulunduğu kutu içinde lokum ve şekerleme ikram edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!