Yaralı ve hasta sokak hayvanları için seferber oldular

Antalya Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürü Büyükkaya: - "6 ayda bin 259 yaralı hayvana tam donanımlı ambulansımızla müdahale ettik"

Yaralı ve hasta sokak hayvanları için seferber oldular
Yaralı ve hasta sokak hayvanları için seferber oldular
GİRİŞ 05.07.2015 15:06 GÜNCELLEME 05.07.2015 15:06

Antalya'da belediye ekibi, yaralı sokak hayvanları için tam donanımlı ambulansla hizmet veriyor.

Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürü Adnan Büyükkaya, yaptığı açıklamada, sahipsiz hayvanların trafik kazaları ve benzeri durumlarda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek için çalıştıklarını belirtti.

Veteriner hekim, hayvan koruma ve bakıcıdan oluşan ekibin, ihbarları anında değerlendirdiğinin altını çizen Büyükkaya, yaralı hayvanlar için tam donanımlı ambulansın kesintisiz hizmette olduğuna dikkati çekti.

Altı ayda bin 557 ihbar aldıklarını bildiren Büyükkaya, "Yaralı hayvanlara müdahale ediyoruz. 6 ayda bin 259 yaralı hayvana tam donanımlı ambulansımızla müdahale ettik" ifadesini kulandı.

Büyükkaya, barınağa getirip filmlerini çektikleri hayvanları, 10 günlük karantina ve iyileşmelerinin ardından sahiplendirdiklerini aktardı.

Söz konusu hayvanlardan 181'ine yeni yuva bulduklarını anlatan Büyükkaya, şunları kaydetti:

"Aralarında trafik kazası geçirip uzuvlarını kaybeden hayvanlar var. Onları hiçbir şekilde sokağa bırakmıyoruz. Engelli barınağımıza alarak yaşamlarına devam etmelerini sağlıyoruz. Sahiplenilmeyen diğer hayvanları ise tedavilerinin ardından küpe ve mikroçip takarak, yasa gereği alındıkları yere geri bırakıyoruz."

Büyükkaya, yaralı ve hasta sokak hayvanlarının, belediyenin "3322233" numaralı telefonuna bildirilmesini istedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu