Ramazan yaylaları hareketlendirdi

Doğal güzelliği ve sessiz ortamıyla öne çıkan Karadeniz yaylaları, şehrin gürültüsü, iş yoğunluğu ve stresi sebebiyle doğayla baş başa kalma fırsatı bulamayanların ramazanda da tercihi oluyor

Ramazan yaylaları hareketlendirdi
Ramazan yaylaları hareketlendirdi
GİRİŞ 06.07.2015 11:45 GÜNCELLEME 06.07.2015 11:45

Kentin bunaltıcı havası ve stresinden bunalan vatandaşlar, ramazanı, temiz havası ve yemyeşil ormanlarıyla adeta doğa harikası olan yaylalarda geçirmeyi tercih ediyor.

Vatandaşlar yaylada, çayırlarda, ormanlarda gezerek ve hayvanlarıyla uğraşarak iftarı bekliyor. İftar menüsünde ise yaylada yetiştirilen doğal ürünler ağırlıklı olarak tüketiliyor.

Kulakkaya, Hapan, Yuva gibi birçok yaylanın bulunduğu Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal beldesinin Belediye Başkanı Abdullah Önal, AA muhabirine, ramazanla birlikte yaylalarda hareketlilik söz konusu olduğunu söyledi.

Ramazanın yaylada bir başka güzel olduğunu dile getiren Önal, "Şehirdekiler, sıcaktan ve stresten kaçarak yaylayı tercih ediyor. Sıcak, bunaltıcı bir hava olmadığı için yaylalarda çok rahat oruç tutuluyor. Karadeniz insanının geçmişten gelen yayla kültürü var. Vatandaşlarımız o kültürü ramazanda da burada yaşarlar" dedi.

"Yayla, insanları stresten uzak tutuyor"

Önal, insanların kentin stresinden kaçarak yaylaya çıktığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yavuzkemal yayla beldesidir, birbirinden güzel yaylaları, obaları vardır. Mayıs ayının başlarında insanlar yaylaya çıkar, ekim sonuna kadar yaylada kalır. Günübirlik gidip gelenler de var. Bir gün veya bir akşam burada kalmak her şeye değer. Havası insanı rahatlatır, rahat uykuya dalarsınız. Yeşil alanda akşama kadar insanlar stresten uzak kalıyor."

Ramazan ayını yaylada geçiren vatandaşlardan Paşa Eker ise hava serinliğinden dolayı oruç tutmanın kente göre daha kolay olduğunu ifade ederek, "Burada stres, gürültü yok, gözümüzün alabildiği her yer yeşillik. Bunun için ramazanı yaylada geçirmeyi tercih ediyoruz. Burası bana göre dünyanın yedinci harikası" diye konuştu.

İsmail Şen de yaylada hayvanlarıyla vakit geçirdiğini anlatarak, "Hava zaten serin oluyor, ramazanı burada geçirmek çok güzel. Güneş olunca insan bunalmıyor, bir sıkıntımız yok" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"