Sami Özer hayranlarıyla buluştu

Sanatçı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yenikapı Sahne Etkinliklerinde konser verdi

Sami Özer hayranlarıyla buluştu
Sami Özer hayranlarıyla buluştu
GİRİŞ 08.07.2015 01:23 GÜNCELLEME 08.07.2015 01:23

Tasavvuf müziği sanatçısı Sami Özer, Yenikapı Sahne Etkinlikleri kapsamında, hayranlarıyla buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Yenikapı Şehir Parkı'nda konser veren sanatçı, "Tala al Bedru", "Demedim mi?" gibi eserlerin yanı sıra "Alim Allah" albümünde yer alan eserleri yorumladı.

Konser sonrası AA muhabirine açıklamada bulunan Özer, ramazanların hep aynı olduğunu ancak insanların değiştiğini dile getirerek, "Eski ramazanlardaki sevgi, muhabbet, gece sahurda mahallelerdeki imece hayatı, bunlar çok güzeldi. Şimdi maalesef bu çok az. Dua ediyoruz Allah'a, o günleri geri göndersin. İnsanlar tekrardan aslına rücu etsin" ifadelerini kullandı.

Özer, ramazanda, günaha girmemek için bütün azalarla oruç tutmak gerektiğini belirterek, şunları aktardı:

"Gıybet etmemek, yalan söylememek, gözünü haramdan sakınmak ve kötü şeyler dinlememek lazım. Bunun yanında, gücünün yettiği kadar, fakir fukarayı gözetmek lazım. Fukarayı gözetirken, reklam ederek gözetmek değil, ne diyor Peygamber Efendimiz, 'Sağ elin verdiğini sol el duymasın'. Onun için fukarayı, kimseye reklam etmeden, sessizce gözetmek lazım."

Bazı yardımların televizyon kanalları aracılığıyla yapıldığına dikkat çeken sanatçı, "Bir fakirin evine iki tane kutu götürüyorlar. Kaç paraysa artık bilmiyorum tabi. Bütün aileyi reklam ediyorlar, televizyondan herkese. Ne bu? Bu hayır değil. Böyle hayır olmaz. Allah için yapacaksan bir işi, Allah ile senin aranda olacak ve ihtiyaç sahibini, insanların kendi bulması lazım" dedi.

Çocukken müezzinleri dinleyerek, ezanı ve dini müziğin farklı makamlarını öğrenen sanatçı, Emin Ongan'ın öğrencisi olarak, 13 yıl Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde Klasik Türk Müziği yorumladı.

Özer, 1974'te yapılan "Altın Ses" yarışmasında birincilik ödülünü kazandı. 1998-1999 yıllarında ünlü müzik grubu MFÖ ile konserlere çıkan sanatçı, "Bu Ne Biçim Hikaye Böyle" ve "Fırtınalar" şarkılarını Mazhar Alanson ile seslendirdi. Fahir Atakoğlu'nun bazı çalışmalarına da sesiyle katılan Özer, New York, Toronto ve Ostrozaç'ta konserler verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
IMF'den Türkiye açıklaması