Leylekler yuvalarını serçelerle paylaşıyor

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde bir çam ağacında bulunan leylek yuvası onlarca serçeye de ev sahipliği yapıyor

Leylekler yuvalarını serçelerle paylaşıyor
Leylekler yuvalarını serçelerle paylaşıyor
GİRİŞ 10.07.2015 16:20 GÜNCELLEME 10.07.2015 16:20

 Düziçi ilçesi'nin Yeşilköy köyünde bir çam ağacında 20 yıldır leylekler tarafından yapılan yuva onlarca serçeye ev sahipliği yapıyor.

Köy muhtarı Hamza Pak (50), AA muhabirine kendi bahçesindeki çam ağacına bir çift leyleğin onlarca serçeyle yuvasını paylaşmasının köylülerin de ilgisini çektiğini söyledi.

Leyleklerin çam ağacına 20 yıl önce yuva yaptığını belirten Pak, "Leylekler her sene mart ayının 3. haftası gelir Ağustos ayında giderler. Her yıl dört tane civciv çıkartırlar, ona rağmen yuvalarını onlarca serçeyle de paylaşıyorlar" dedi.

Leyleklerin yuvayı her yıl onardıklarını ve büyüttüklerini anlatan Pak, şöyle devam etti:

"Yuva çok farklı malzemelerden oluşuyor. Geçen yıl fırtınada bir tarafı uçmuştu bu sene yeniden onardılar. Şu an serçelerle ortak kullanıyorlar, üst katta leylekler aşağılarda ise serçeler yuva yapıyor. Bir arada örnek bir yaşam sürüyorlar. Sadece serçeler değil farklı hayvanlar da yuvaya geliyor. Elimizden geldiğince yuvayı korumaya çalışıyoruz. Bu sene serçe yavrularını almaya gelen iki tane yılanı kovaladık. Genellikle çocukların çok ilgisini çekiyor. Baraj kenarına pikniğe gelenler mutlaka yuvaya gelip bakıyor. Özellikle bu leylekleri görmek için gelenler ve fotoğrafını çekenler oluyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor