Beyazıt Kitap Fuarı Kadir Gecesiyle kapanış yaptı

Ramazan ayında İstanbul Beyazıt Meydanı'nda kitap ve kültür şöleni yaşatan Kitap Fuarı, Kadir Gecesi’nde ziyaretçilerini son kez ağırladı.

Beyazıt Kitap Fuarı Kadir Gecesiyle kapanış yaptı
Beyazıt Kitap Fuarı Kadir Gecesiyle kapanış yaptı
GİRİŞ 14.07.2015 13:24 GÜNCELLEME 14.07.2015 13:24

Bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, İstanbul Beyazıt Meydanı ve Ankara Kocatepe Camii avlusunda kapılarını açtığı günden bu yana her iki şehrin bu önemli organizasyonuna ev sahipliği yaptı. Beyazıt Meydanı’nda Ramazan’ı kitapla buluşturan kitap ve kültür etkinliği, bu yıl da fuarı ziyaret eden binlerce okuru eli boş göndermedi, yayıncıların yüzünü güldürdü. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ve İBB Kültür A.Ş. tarafından desteklenen fuarda bu yıl imza etkinliklerine katılan yazarların çokluğu dikkat çekerken, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ESKADER) katkılarıyla gerçekleşen Beyazıt Ramazan Sohbetleri, fuar süresi boyunca her gün kültür dünyamızın tanınmış ve saygın bir simasını Beyazıt Devlet Kütüphanesi kürsüsüne taşıdı.
 
İstanbul Beyazıt Meydanı’nda 170 stantta 180’den fazla yayınevi ve Ankara Kocatepe Camii avlusunda 51 stantta 70’den fazla yayınevi yer aldı. 34. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, İstanbul’da Beyazıt Meydanı’nda büyük çadıra ek olan küçük çadır ve dışarıda yer alan stantları ile meydanın tamamını fuar merkezi haline getirdi. İstanbul sakinleri başta olmak üzere dünyanın ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelerek Tarihî Yarımada’yı ziyaret eden yabancı ve yerli turistlerin akınına uğrayan organizasyonda yüzde kırklara ve hatta ellilere varan indirimlerden faydalanmak isteyen okurlar, sevdikleri yazarlarla buluşup sohbet etmenin mutluluğunu yaşadılar. Son beş yıldır aynı noktada kurulan ve taşınabilir bir yapıda organize edilen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarları, bu ayrıcalığı ile de tarihî yapıların gölgesinde bu yıl da Beyazıt Meydanı’nın tarihî dokusuna uyumlu bir kültür şölenine sahne oldu.

YAZARLARIN FUARA BÜYÜK İLGİSİ

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı Genel Koordinatörü Osman Sarıköse, “Bu yıl Beyazıt Meydanı’nın tamamını organizasyon için en verimli şekilde kullandık. Meydanda yer alan büyük çadır, hemen yanındaki küçük çadır ve çevresi, Beyazıt Camii yanı, sahne ve Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen Ramazan Sohbetleri olmak üzere beş bölümden oluşan fuarımız önceki yılları aratmayacak şekilde güzel geçti. Geçen yıla oranla daha fazla yazarın imza etkinliğine ev sahipliği yapan fuar organizasyonumuzda imza etkinlikleri açısından özellikle cuma, cumartesi ve pazar günleri âdeta bir yazar akınına şahit olduk. Hatta fuar çadırının yanında bulunan açık alana kurulmuş stantlardan bazıları önünde uzun kuyruklar oluşturan yaklaşık üç bin kişilik ilgiden ve ziyaretçilere böylesi güzel bir kitap ve kültür atmosferi oluşturduğumuz için mutluyuz. Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde düzenlediğimiz Beyazıt Ramazan Sohbetleri’nde konularında uzman tanınmış yazarlardan oluşan bir konuşmacı topluluğu ile Ramazan’a özel sohbetlerle âdeta bir kültür şöleni yaşattık. Meydanın kütüphane tarafında yer alan sahnede her gün çocuklara yönelik eğlenceler ve dinî konserler sunuldu.” diyerek yayıncıların genel olarak fuardan memnun ayrıldığını kaydetti.                                        

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması: Kapıyı kapatmadık
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler