Aydın'da "6 milyon turist" hedefi

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, bu yılın sonuna kadar 6 milyon turistin kenti ziyaret etmesini beklediklerini bildirdi.

Aydın'da "6 milyon turist" hedefi
Aydın'da "6 milyon turist" hedefi
GİRİŞ 15.07.2015 12:27 GÜNCELLEME 15.07.2015 13:57

Aktakka, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem denizi hem de tarihi yerleriyle zengin turizm potansiyeline sahip kente, yılın ilk 6 ayında beklentileri karşılayan bir turist girişi olduğunu söyledi.

Aydın'a geçen yılın ilk yarısında 2 milyon 500 bin turistin geldiğini, bu senenin aynı döneminde sayının 2 milyon 750 bine ulaştığını anlatan Aktakka, Aydın'ın, İstanbul, Antalya, Muğla ve İzmir'den sonra en fazla turistin geldiği 5'inci şehir konumunda bulunduğunu bildirdi.

Kenti geçen yıl yaklaşık 5 milyon 500 bin turistin ziyaret ettiğini kaydeden Aktakka, "Bu yılın sonuna kadar toplamda 6 milyon turistin kentimize gelmesini bekliyoruz" dedi.

Aktakka, turizmin çeşitlendirilmesine yönelik çalışmalar tamamlandığında, gelecek yıllarda turist sayısının daha da artacağını vurguladı.

Aydın'ın başta İngiltere olmak üzere Hollanda, Romanya, Bulgaristan ve diğer ülkelerden turistleri ağırladığını dile getiren Aktakka, "Kuşadası Limanı, turistin ilimize girdiği kapılardan biri. Geçen yıl 157 bin olan turist girişi, bu yıl haziran itibarıyla 182 bin olarak gerçekleşmiştir. Bu rakamın da artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi