İranlı çiftin bisikletle Marmara turu

 Tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelen İranlı Hamid ve Maryam Fazli çifti, bisikletleriyle çıktıkları Marmara Bölgesi turu kapsamında Gelibolu ilçesine ulaştı.

İranlı çiftin bisikletle Marmara turu
İranlı çiftin bisikletle Marmara turu
GİRİŞ 21.07.2015 14:57 GÜNCELLEME 21.07.2015 14:57

Tahran'daki bir şirkette elektrik mühendisi olarak çalışan Fazli çifti, yaz tatili için iki yıldır Türkiye'yi tercih ediyor. Geçen yıl Ege ve Akdeniz bölgelerini gezen İranlılar, bu sene de 10 günlük tatillerini Marmara Bölgesi için ayırdı.

İran'dan İstanbul'a uçakla gelen Hamid ve Maryam Fazli, buradan da bisikletleriyle Marmara bölgesi ve Gelibolu Yarımadası'nı ziyaret için pedal çevirmeye başladı.

İstanbul'dan Gelibolu'ya 3 günde ulaşan İranlı çift, yolculuklarını Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'nda tamamlayacak.

Hamid Fazli, gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyaretleri sırasında hiçbir zorlukla karşılaşmadıklarını söyledi.

Türk insanının yardımsever olduğunu belirten Fazli, "Daha bir şey demeden yardıma koşuyorlar. Çok rahat geziyoruz. Bu nedenle bu yıl tekrar Türkiye'ye geldik. Daha şimdiden gelecek yılın planını da yaptık. Gelecek sene de Karadeniz Bölgesi'ni gezmek istiyoruz. Şehitliği duydum, yazılanları okuduk ve merak edip böyle bir plan yaptık. Şehitliği gezmek için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi