Engelli haliyle 70'inden sonra Kur'an-ı Kerim öğrendi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, yürüme engelli 70 yaşında ki kadın Kur'an-ı Kerim öğrenerek hayatının en mutlu anını yaşadı

Engelli haliyle 70'inden sonra Kur'an-ı Kerim öğrendi
Engelli haliyle 70'inden sonra Kur'an-ı Kerim öğrendi
GİRİŞ 27.07.2015 16:24 GÜNCELLEME 27.07.2015 16:42

Tavşanlı ilçesinde yaşayan 71 yaşındaki Münevver Atalay, ayaklarından rahatsız olmasına rağmen azmederek ilçedeki Hayırlı Hizmet Vakfı tarafından açılan kursa devam ederek, Kur'an-ı Kerim öğrenmenin mutluluğunu yaşıyor.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ayda Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini söyledi.

Hayatı boyunca Kur'an-ı Kerimi okuyamamanın eksikliğini yaşadığını anlatan Atalay, "Tavşanlı'da Hayırlı Hizmetler Vakfının açtığı kurslara devam ederek, bu eksikliğimi giderdim" dedi.

Kızının ve komşularının teşviki ile başladığı kursa, ayağındaki probleme rağmen, bastonuyla gidip geldiğini aktaran Atalay, şöyle konuştu:

"Komşularımın ve kızım sayesinde kursa başladım. Yürüme problemim var ama Kur'an-ı Kerim'i öğrenme isteğim bana güç verdi. İlk başlarda, hiç öğrenemeyeceğim sandım ama hocalarımın da ilgi ve desteğiyle harfleri söktüm. Kur'an-ı Kerim'i okumaya başladım. Şimdi hatim etmek için çalışıyorum. Çocukluğumda Kur'an-ı Kerim kurslarına gitme imkanı bulamadım. Öğrenmenin yaşı gerçekten de yokmuş. Beşikten mezara, herkes öğrenebilir. Allah zihin açıklığı veriyor. Ben Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenmekten çok mutluyum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!