İzmir'de Zhejiang Kültür Festivali

"İpek Yolu-Doğu ve Batı Arasındaki 2000 Yıllık Kültür Mirası" temalı festival başladı

İzmir'de Zhejiang Kültür Festivali
İzmir'de Zhejiang Kültür Festivali
GİRİŞ 28.07.2015 22:27 GÜNCELLEME 28.07.2015 23:07

İzmir Büyükşehir Belediyesi evsahipliğinde "İpek Yolu-Doğu ve Batı Arasındaki 2000 Yıllık Kültür Mirası" temasıyla düzenlenen Zhejiang Kültür Festivali başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'de düzenlenen törende, Çin'in Türkiye Büyükelçiliği iş birliğiyle gerçekleştirilen festivalin, sadece ticari malları değil, aynı zamanda fikir, kültür ve dinleri de taşıyan İpek Yolu’nun bıraktığı 2 bin yıllık mirası hatırlamak ve hatırlatmak için gerçekleştirildiğini söyledi.

Kocaoğlu, "Asya’nın iki ucunda stratejik noktalar üzerinde bulunan iki ülke, Türkiye ve Çin arasındaki dostluk kervanına güç katmak, kargaşa, kaos, çatışma isteyenlere inat hoşgörü, kardeşlik ve barış için buradayız" dedi.

Çin'in İzmir Başkonsolosu Su Gaochao, Zhejiang Eyaleti Vali Yardımcısı Zheng Jiwei ve İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar'ın da katıldığı törende, Çin Ulusal İpek Müzesi'nin "İpek Yolu - Doğu ve Batı Asya Arasındaki 2000 Yıllık Kültür Mirası" sergisinin açılışı yapıldı.

Festival, 11 Ağustos'a kadar sürecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı