Yayla yolundaki başıboş inek sahibine para cezası

BÜLENT İSMAİLOĞLU - Rize'de çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Ahmet Yılmaz'a, bölgenin önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası yolunda hayvanlarını başıboş bıraktığı gerekesiyle idari para cezası kesildi.

Yayla yolundaki başıboş inek sahibine para cezası
Yayla yolundaki başıboş inek sahibine para cezası
GİRİŞ 30.07.2015 11:08 GÜNCELLEME 30.07.2015 11:52

İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri Ayder Yaylası'ndaki denetimleri sırasında yaylanın şenlik alanındaki yolda başıboş otlanan hayvanları tespit etti.

Söz konusu hayvanların Ahmet Yılmaz'a ait olduğunu belirleyen ekipler, Yılmaz'a Trafik Kanunu'nun 69/1 maddesi uyarınca araç trafiğine açık olan yol kesimlerine hayvanları başıboş bıraktığı gerekçesiyle 88 lira para cezası uyguladı. 

Ahmet Yılmaz'ın eşi İpek Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanlarla kendisinin ilgilendiğini belirterek, yaylada hayvanlar için trafik cezası kesilmesini daha önce hiç duymadığını söyledi.

Kendilerine 88 lira trafik cezası uygulandığını vurgulayan Yılmaz, "Jandarma daha önceden bizleri uyarmıştı ama biz yayla olduğu için önemsemedik. Burası bizim yaylamız. Yıllardır yaylacılık yapıyoruz. Burası turizm yeri olduğu için bizim ineklere yasak koyuyorlar. Neredeyse bizi yayladan çıkaracaklar" dedi.

- "Akşam olunca hepsi kendi gelir"

Dedelerinden bu yana yaylacılık yaptıklarını ifade eden Yılmaz, "Trafik cezası eve geldiği zaman çok şaşırdım. Otomobillere kesilecek ceza hayvanlarımıza başıboş yolda gezdiği için kesildi. İnekler herhalde başıboş gezecekler. Sabah hayvanlarımızı otlatmak için dışarı çıkarız. Akşam olunca hepsi kendi gelir" diye konuştu.

Yılmaz, tek geçim kaynağının hayvancılık olduğunu vurgulayarak, "Bu cezamı ineklerden elde ettiğim yağ ve peynirleri satarak ödeyeceğim. Başka bir gelir kaynağım yok" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi