İnternet bağlantılı gözlük sayesinde kusursuz makyaj

Güzellik uzmanlarınca yapılan ve Google'ın internet bağlantılı gözlüğü Glass ile HD kalitesinde kaydedilen makyajı evlerinde izleyerek uygulama olanağı bulan kadınların, arzu ettikleri görünüme sahip olabileceği bildirildi. 

İnternet bağlantılı gözlük sayesinde kusursuz makyaj
İnternet bağlantılı gözlük sayesinde kusursuz makyaj
GİRİŞ 30.07.2015 14:40 GÜNCELLEME 30.07.2015 14:40

Antalya'nın Kemer ilçesinde bir kozmetik firmasınca düzenlenen etkinlikte turistlere Google Glass ile kaydedilen makyaj yapıldı.  

Güzellik uzmanlarının uygulaması, yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve görüntü çekilmesine de imkan sağlayan, taktıkları Google Glass ile baştan sona kaydedildi. Görüntüler daha sonra kadınlara dağıtıldı.

Kozmetik firmasının Ankara ve Antalya Müdürü Can Tahta, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin ilk uygulamasını Fransa'da yaptıklarını anlattı.

İngiltere'nin ardından Türkiye'deki uygulamalara başladıklarını belirten Tahta, şöyle konuştu:

"Projeyi Kemer'de ilk defa turistlere yönelik yapıyoruz. Genellikle kadınlar 'Evde kendim aynı makyajı yapamıyorum' diye şikayet ediyor. Bu anlamda kadınlara fırsat sunuyoruz. Makyaj sırasında Google Glass, makyaj sanatçısının gözünden HD kalitesinde görüntü kaydediyor. Makyaj tamamlandıktan sonra kadınların mail adreslerine görüntü gönderiliyor. Google Glass sayesinde kadınlar evlerinde makyaj sanatçısının gözünden nasıl kalem çekildiğini ya da ruj sürüldüğünü bütün ayrıntılarıyla görebiliyor."

Etkinliğe katılan turistler de uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!