Yaralı leyleğe vatandaş sahip çıktı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde caminin çatısından düşerek ayağı kırılan leyleğe vatandaş sahip çıktı. Ayağı alçıya alınan leylek koruma altına alındı.

Yaralı leyleğe vatandaş sahip çıktı
Yaralı leyleğe vatandaş sahip çıktı
GİRİŞ 01.08.2015 10:44 GÜNCELLEME 01.08.2015 11:29

Boğazlıyan'a bağlı Özler köyünde bulunan Fatih Camii'nin çatısından düşerek ayağı kırılan leylek, Hüseyin Avcı tarafından Boğazlıyan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne getirilerek tedavi altına alındı.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İmran Garip,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, böylesi birçok olaya şahit olduklarını belirterek, "Bu ve benzeri hayvanları insanlar vurarak, telef ediyorlar veya zarar veriyorlar. Oysa yaban hayatını korumak çok önemlidir. Vatandaşlarımız böyle yaralı hayvanları gördüklerinde yetkililere haber versinler, zarar vermesinler. Duyarlı vatandaşımıza teşekkür ediyorum ve bu hareketiyle de diğer vatandaşlarımıza da örnek olacağını düşünüyorum" dedi.

Yoldan geçerken leyleğin yerde yattığını fark ettiğini anlatan Hüseyin Avcı ise çatıdan düşmesi sonucunda ayağı kırılan ve ayağını hareket ettiremeyen leyleği hemen ilçe merkezinde bulunan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne getirdiğini söyledi.

Yaralı leyleği görevlilere teslim ettiğini belirten Avcı, "Köyümüzde Fatih Camisi'nin yanından geçerken leyleği fark ettim. İlk başta öldüğünü düşündüm fakat gidip baktığımda leylek canlı ama hareket edemiyordu.  Büyük ihtimalle çatıdan düştüğü sırada yaralanmıştı. İnşallah iyi olup, sağlığına kavuşur" dedi.

Yaralı leyleğin kırılan bacağı alçıya alınıp tedavisinin ardından Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak