19. Uluslararası Bahadın Kültür ve Sanat Festivali sona erdi

Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde düzenlenen 19. Uluslararası Bahadın Kültür ve Sanat Festivali sona erdi.

19. Uluslararası Bahadın Kültür ve Sanat Festivali sona erdi
19. Uluslararası Bahadın Kültür ve Sanat Festivali sona erdi
GİRİŞ 03.08.2015 13:12 GÜNCELLEME 03.08.2015 13:21

Festivalin kapanışında konuşan Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, bu yıl festivalin uluslararası boyutta düzenlendiğini belirterek, son dönemde gelen şehit cenazeleri nedeniyle bazı programları iptal ettiklerini söyledi.

Festival kapsamında yaklaşık 20 bin insanın Bahadın'ı ziyaret ettiğini kaydeden Özcan, yurttan ve Almanya, Avusturya, Fransa ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinden konukları ağırladıklarını dile getirdi.

Festivalin insanları birleştiren, uzakları yakın eden bir etkinlik olmasının yanında kültürlerin tanıtıldığı, kaynaşmanın sağlandığı bir arena haline gelmesini istediklerini belirten Özcan "Son günlerde ülkemizde yaşanan ortam bizleri çok üzüyor. Bir çok vatan evladını teröre kurban veriyoruz. Gönül isterdi ki ilk uluslararası festivalimizi daha büyük bir neşeyle gerçekleştirelim" dedi.

Gelecek yıllarda daha geniş çaplı organizasyon düşündüklerini ifade eden Özcan, "Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Son gün etkinlikleri kapsamında paneller, Bahadın'ı anlatan sinevizyon gösterileri ve semah gösterileri yapıldı.

Kapanış programına CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İç Anadolu Belediyeler Birliği Müdürü Salim Çoruk ve vatandaşlar katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi