Annesi öldüğünden bu yana konuşamıyor

MENDERES ÖZAT - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, 9 yaşındaki Aydın Ala, 6 yıl önce kaybettiği annesinin ardından kimseyle konuşmuyor.

Annesi öldüğünden bu yana konuşamıyor
Annesi öldüğünden bu yana konuşamıyor
GİRİŞ 04.08.2015 11:33 GÜNCELLEME 04.08.2015 11:33

Söğütlüdere köyünde 11 yaşındaki kızı Eşe ve oğlu Aydın ile yaşayan Baba Mustafa Ala AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun, 2009 yılında pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybeden annesinin ardından konuşmadığını söyledi.

Oğlu Aydın'ın 3 yaşına kadar yaşıtları gibi konuştuğunu belirten baba Ala, "Bizimle gülüp oynayan, iletişim kuran oğlum, annesinin ölümünden bir gün sonra üzüntüden kimseyle konuşmaz oldu. Kendisi konuşmadığı gibi ona karşı gösterdiğimiz davranışlara da tepki vermez oldu" dedi.

İşsiz olan ve kaymakamlık ve çevresinden gelen yardımlarıyla geçimini sağlayan baba Ala, "Oğlunun tedavisini yaptırmak istiyorum ancak gücüm buna yetmiyor. Oğlumun tedavisi için bir kaç defa doktora götürdüm, doktorlar bu durumun psikolojik olduğunu söyleyerek ilaç verdiler fakat bir düzelme olmadı. Altı yıldır benimle ve ablasıyla hiç konuşmuyor, yaşıtlarına, akrabalarıyla iletişim kurmuyor, sanki çevresinde kimse yokmuş gibi yaşıyor, bizi hiç duymuyor, konuşmalarımıza karşılık vermiyor. Sadece ablası Eşe ile evde ya da bahçede oyun oynuyor. Allah rızası için oğlumun tedavisi için yetkililerden yardım bekliyorum" diye konuştu.

- "Uzun süreli tedavi gerekiyor"

Kadirli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Hakkı Özdoğan, Aydın'ın hastalığının nadir rastlanan bir durum olduğunu söyledi.

Ala'nın özel eğitim alması gerektiğini ifade eden Özdoğan, "Aydın'ın hastalığının tam olarak sebebini bilemiyoruz. Sebebi bilinmeyen nadir bir durum. Bunun için uzun süre çocuk psikiyatristi tarafından tedavisi gerekiyor" değerlendirmesini yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi