Çınar fidanına yaş günü kutlaması yaptılar

Muğla'da "Aşık Hasan" olarak tanınan Hasan Polat, sakini olduğu huzurevinin bahçesine diktiği çınar fidanının 7. yaşını düzenlediği doğum günü partisi ile kutladı

Çınar fidanına yaş günü kutlaması yaptılar
Çınar fidanına yaş günü kutlaması yaptılar
GİRİŞ 04.08.2015 18:09 GÜNCELLEME 04.08.2015 18:20

Muğla'da yaşlı bakım evinin bahçesine dikilen çınar fidanı için yaş günü kutlaması yapıldı. 

Abide Hasan Nuri Öncüer Huzurevi Yaşlı Yakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan ve "Aşık Hasan" olarak tanınan Hasan Polat, bakım evinin bahçesine diktiği çınar fidanının 7 yaşına girmesi dolayısıyla yaş günü partisi düzenledi.

Partiye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, Muğla Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nilüfer Keser, merkez personeli ve huzurevi sakinleri katıldı.

Ali Akkuzu, etkinlikte yaptığı konuşmada, koruma ve bakım altındaki yaşlıların her türlü sportif ve kültürel çalışmalarını sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Huzurevi sakinlerinin "Aşık Hasan" ismini taktıkları Polat'ın yazdığı şiirleriyle tanındığını hatırlatan Akkuzu, "Aşık Hasan içindeki Atatürk, doğa ve insan sevgisi şiirleri ile gelecek nesillere aktarılacak. Aşık Hasan, Muğla'ya ilk geldiği zamanlarda buraya bir ağaç dikmiş, üzerinden 7 yıl geçmiş, koca çınar ağacı olmuş. Şimdi gölgesinde ferahlıyoruz. Aşık Hasan'ın bu dünyada 7 yaşında bir dikili ağacı var" dedi.

Hasan Polat ise 50 yıl önce gelen bir ilhamla okuma yazma bilmeden şair olduğunu ifade etti. Polat, "Şairlik bana Allah'ın bir lütfu. Okuma yazma bilmezken şiir yazmaya başladım. 20 yaşına kadar imkansızlıktan okuma yazma öğrenme fırsatı bulamadım. Askerde Mahmut isimli bir arkadaş okuma yazmayı öğretti. O zamandan beri gece gündüz fark etmeden ilham geldikçe yazıyorum" diye konuştu.

2008 yılından bu yana Muğla'daki huzurevinde kaldığını anlatan Polat, ilk geldiği zaman diktiği çınar fidanının artık gölgesinde dinlenebildiklerini ifade etti. İnsanların tüm dünyaya olamıyorsa bile memleketine, şehrine ve çevresine katkısı olması gerektiğinin altını çizen Polat, "Bir olmalı, birlik olmalıyız. Zaman birlik zamanı" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!