Ödüllü sarımsak, Cumhurbaşkanına hediye edilecek

 Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde düzenlenen 29. Uluslararası Taşköprü Kültür ve sarımsak Festivali kapsamında düzenlenen "En Güzel Sarımsak Yarışması"nda 442 puanla en güzel seçilen sarımsak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilecek.

Ödüllü sarımsak, Cumhurbaşkanına hediye edilecek
Ödüllü sarımsak, Cumhurbaşkanına hediye edilecek
GİRİŞ 15.08.2015 19:43 GÜNCELLEME 15.08.2015 19:43

Cuma pazarı alanında gerçekleştirilen yarışmaya 85 sarımsak üreticisi, tarlalarında özenle yetiştirdikleri dünyaca ünlü sarımsaklarından oluşturdukları bir bağla katılıp birincilik için mücadele etti.

Jüri üyeleri tarafından incelenen sarımsaklar, büyüklüğüne, rengine ve tadına göre derecelendirildi.

Yarışmada Donalar köyünden yarışmaya katılan Hasan Tabak, 442 puanla birinci, Kızılcaören köyünden Mehmet Acar 418 puanla ikinci, Alatarla köyünden Murat Yıldırım 414 puanla üçüncü oldu.

Taşköprü Belediyesince birinciye cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye de çeyrek altın hediye edildi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, yaptığı konuşmada, Taşköprü Belediyesi tarafından organize edilen festival kapsamında çeşitli yarışmalar düzenlendiğini söyledi.

Sarımsağın festivaller aracılığıyla tanıtıldığını belirten Arslan, "2009 yılında göreve gelir gelmez marka tescili yaptırmış olmasaydık iddia ediyorum iki yılda bir sarımsağı yine dökerdik. Ben, köyümde çok fazla sarımsak döktüm. Bunu çok iyi anlamak zorundayız. Bu yüzden festivallere gereken ilginin gösterilmesi ve desteklenmesi gerekiyor" dedi.

Arslan, Taşköprü sarımsağını yeterince koruyamadıkları zaman değerini kaybedeceğine işaret ederek, "Eğer bizler tarlamızda sarımsağı çok iyi koruyamazsak, kendi tohumumuz yerine Çin tohumu ekersek, bu tür faaliyetlerin yeterince içerisinde yer almazsanız bir gün bu işi yapanlar, benden sonra göreve gelecek olanlar da bu işi gerçekten yere sererler ve kaybeden yine çiftçimiz ve Taşköprü olur” diye konuştu.

Arslan, birinci seçilen Taşköprü sarımsağının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edileceğini söyledi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...