Gölleri araştırmak için Hollanda'dan Burdur'a geldi

Hollandalı üniversite öğrencisi Laura Van Lieshout, Burdur'da su seviyesinde azalma yaşanan Salda ve Burdur göllerinde inceleme yapıyor, tasarruflu sulama yöntemlerini araştırıyor

Gölleri araştırmak için Hollanda'dan Burdur'a geldi
Gölleri araştırmak için Hollanda'dan Burdur'a geldi
GİRİŞ 19.08.2015 12:23 GÜNCELLEME 19.08.2015 12:30

Hollanda'daki Van Hall Larenstein Üniversitesinde eğitim gören Laura Van Lieshout, Burdur'a gelerek su seviyesinde azalma yaşanan gölleri araştırmaya başladı.

Van Hall Larenstein Üniversitesinin Gelişim Yönetimi Büyük Felaketler İyileştirme Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Laura Van Lieshout, su seviyesinde azalma yaşanan gölleri araştırmak için çeşitli doğa projeleri gerçekleştirilen Karakent köyü yakınlarındaki Lisinia Doğa Projesi alanına geldi. 

Van Lieshout, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğa ya da insan kaynaklı felaketler, küresel iklim değişiklikleri ve tarım alanında çalışmalar yapmak için Burdur'a geldiğini söyledi.

Araştırmalarının temelinde dünyadaki kuruyan göller, tasarruflu sulama yöntemleri ve küresel iklim değişikliklerinin göller üzerindeki etkileri olduğunu anlatan Van Lieshout, "Lisinia Doğa Proje alanında uygulanan 'Burdur Gölü'nün ve Göller Yöresinin Rehabilitasyonu' ile 'Tasarruflu Sulama Yöntemleri' projeleri üzerine rapor hazırlayacağım" dedi. 

Van Lieshout, Burdur'un okulda öğrendiği teorik bilgileri pratikte uygulayabileceği bir alan olduğunu ifade etti.

Lisinia Doğa Proje alanında hayata geçirilen "Gölün Ömrünü Gülle Uzatma" ve "Lavanta Deresi" projelerinin araştırmalarına çok yardımcı olacağını dile getiren Van Lieshout, Burdur ve Salda göllerinde de inceleme yapacağını kaydetti. 

Doğayı çok sevdiğini ve yeryüzündeki göllerin kurumaması gerektiğini belirten Van Lieshout, "Burdur ve Salda göllerinin çevresindeki halkla görüşeceğim. Bu iki gölün sularının neden hızlı şekilde azaldığını araştıracağım. Bu konuda hazırlanmış çalışmaları da inceleyeceğim" diye konuştu. 

Van Lieshout, Burdur'da 2 ay kalacak. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı