İstanbul'da "Çankırı" rüzgarı esecek!

Çankırı kültürel zenginliklerinin sergileneceği Maltepe Kültür ve Spor Parkı’nda 16-20 Eylül tarihleri arasında ‘Çankırı Rüzgarı’ esecek.

İstanbul'da "Çankırı" rüzgarı esecek!
İstanbul'da "Çankırı" rüzgarı esecek!
GİRİŞ 16.09.2015 13:10 GÜNCELLEME 16.09.2015 14:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

16-20 Eylül 2015 tarihleri arasında 5 gün süre ile İstanbul’un Anadolu Yakasındaki İBB.nin Maltepe Sahilindeki Maltepe Kültür ve Spor Parkı’nda “Şimdi Çankırı Zamanı” sloganı ile düzenlenen Yöresel Çankırı Günleri’nde Çankırı Rüzgarı esecek.

Çankırı Yöresel Ürünleri Ve Kültüründen Örnekler

İstanbul’daki Çankırılar ve Çankırı sevenlerin Çankırı kültürü, yöresel ürünleri, sanatı ve sanatçısı ile buluşacakları Yöresel Çankırı Günleri Maltepe Sahilindeki Maltepe Kültür ve Spor Parkı’nda “Şimdi Çankırı Zamanı” sloganı ile düzenleniyor.

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) tarafından düzenlenen Yöresel Çankırı Günleri’nde kamu kurum ve kuruluşlarının standları ile birlikte Çankırı Yöresel ürünleri ve kültüründen örnekler sergilenecek.

Çankırı’nı kültüründe önemli yer tutan Yaren geleneğinin temsilcilerinin yaren gösterileri yapacağı, yine yöre sanatçılarının performanslarını sergileyecekleri etkinliklerde çeşitli yarışmalar da düzenlenecek.

Çankırı’nın zenginliklerinin İstanbullularla paylaşılarak Çankırı’yı tanıtmayı amaçladıklarını söyleyen ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz; “Çarşamba günü başlayacak ve Perşembe günü saat 17:30′da da siyaset, bürokrasi ve iş dünyasından önemli isimlerin katılımı ile resmi açılışın yapacağımız Maltepe Çankırı YÖRESEL GUNLERİ etkinliğimizin amacına ulaşabilmesi için tüm İstanbul’da yaşayan 81 vilayetten herkesi bu etkinliğe davet etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Kenan 8 yıl önce Şikayet Et
    Memleketime selamlar olsun!!1
    Cevapla
  • büyükdoğu 8 yıl önce Şikayet Et
    hemşehrilerime selamlar olsun
    Cevapla
  • Çankırılı 8 yıl önce Şikayet Et
    Ve aleyküm selam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı