Bu festival engel tanımıyor!

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ve Kenan Önalan engellilerle birlikte Nesimi Yetik’in yönetmeni olduğu “Toz Ruhu” filmi sesli betimleme izledi

Bu festival engel tanımıyor!
Bu festival engel tanımıyor!
GİRİŞ 10.11.2015 13:05 GÜNCELLEME 10.11.2015 13:05

Bu sene 6.sı düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali çerçevesinde yapılan söyleşiler, film gösterimleri ve sergiler tüm hızıyla devam ediyor. Yoğun bir katılımın yaşandığı festivalin 4. gününde Malatya Valisi Süleyman Kamçı, MalatyaPark Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen “Üniversite Öğrencilerinin Hazırlamış Olduğu Senaryoların Uyarlandığı Empati Film Afişi Sergisi”ni gezdi.

Vali Süleyman Kamçı daha sonra engellilerle ve bir grup sinemaseverle birlikte yönetmenliğini Nesimi Yetik’in yaptığı “Toz Ruhu” filmi “sesli betimleme” izledi.

ÖNALAN: ENGELLİLİK EKSİKLİK DEĞİLDİR

DoubleTree By Hilton’da düzenlenen gösterimden önce bir konuşma yapan ve kendisi de görme engelli olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Müşaviri Kenan Önalan, “Engellilerin bağımsızlığını her geçen gün daha fazla kazandığı bu zamanda, bugün bir adım daha ileri gideceğiz. Bizler hep şunu söylüyoruz: Görmemek ya da işitmemek ya da engelli olmak, hiçbir zaman eksiklik değildir. Engellilik bir eksiklik değildir, bir farklılıktır. Bizim engelliliğimizden yana sıkıntımız yok, sadece sistemden yana sıkıntımız var. Sistemin bizi ötekileştirmesinden yana sıkıntımız var. Çok şükür bu konuda çok güzel ilerlemeler kaydedildi” ifadelerine yer verdi.

SURİYELİ AHMAR, VALİ KAMÇI’YLA FİLMİ  İZLEDİ

Bu arada savaşın çocuğu Suriyeli 10 yaşındaki Ahmed el Ahmar, filmi Vali Süleyman Kamçı’nın kucağında izledi.

Ahmar, Suriye’deki iç savaşta sol bacağını kaybetmiş ve Malatya’da bacağına takılan protezle ayağa kalkmıştı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
İran'ın misillemesi sonrası Putin'den uyarı geldi: Feci sonuçları olur!