’Türkiye Filmleri Haftası’ başladı

“Türkiye Filmleri Haftası” Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de başladı.

’Türkiye Filmleri Haftası’ başladı
’Türkiye Filmleri Haftası’ başladı
GİRİŞ 08.12.2015 10:47 GÜNCELLEME 08.12.2015 10:47

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün ana sponsorluğunda, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü katkılarıyla, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de “Türkiye Filmleri Haftası” dün başladı.

1.Türkiye Filmleri Haftası ile Azerbaycanlı sinemaseverlere, usta yönetmenlerin dünya festivallerinde ödüller kazanmış, seyirciler tarafından büyük beğeni almış filmlerinden, izleyicilerde derin izler bırakmış zamanın eskitemediği sinema ve belgesel filmlere kadar geniş bir yelpazede hazırlanmış özel bir seçki sunuluyor. Osman Sınav’ın “Uzun Hikaye” filmi ile başlayan ve 12 Aralık’a kadar sürecek film haftası boyunca “Bir Zamanlar Anadolu’da”, “The İmam”, “Lal Gece”, “Selvi Boylum Al Yazmalım” filmleri Azerbaycanlı sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Türk Film Haftası nedeniyle Bakü’de olduğunu belirten Osman Sınav, “Buraya Uzun Hikaye filmi ile geldim. Uzun Hikaye filmi benim sinematografimde, sinema hayatımda, meslek hayatımda ‘en tamam, olmuş’ filmidir. Yani en beğendiğim filmin Uzun Hikaye’dir. Türk sinema tarihi için de önemli bir filmdir. Çünkü çok önemli bir metafor üzerinde yürür yani Hicret metaforu üzerinde yürüyen bir aşk hikayesidir. O yüzden çok önemsiyorum. Umuyorum ki yakın bir gelecekte Türkiye-Azerbaycan ortak bir sinema filmi yapacağız. Onun üzerinde çalışıyoruz ama bunu şu anda daha fazla açamam çünkü onu somutlaştırmaya çalışıyoruz. Ortak çok hikayemiz var bu hikayelerimizin filmlerini yapmalıyız. Yani kendi ruhumuzun, kendi özümüzün filmlerini yapmalıyız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

’İKİ DEVLET BİR MİLLET’ VURGUSU

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu sahnede yaptığı konuşmada, “Bu organizasyonun iki devlet bir millet olmanın çok güzel bir örneğini teşkil ettiğini burada müşahede ediyoruz. Azerbaycan için var gücümüzle buralara daha fazla hizmet gelmesi, daha fazla buralarda Türkiye’nin ortak organizasyonlar yapması için üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan ünlü yönetmen Osman Sınav “Güneşli” platformunda hayatını kaybedenleri anarak, “Azerbaycanlı kardeşlerimizin başı sağ olsun. Yıllardan beri Bakü’ye gelmekten heyecan duyuyorum. İlk defa geliyorum. Böyle bir güne rast gelmesinin de üzüntünün yanı sıra demek bizden de bir Fatiha istediler. Allah onlara rahmet eylesin sabır versin inşallah. Türk Film Haftası nedeniyle buradayız. Uzun Hikaye filmi bu akşam haftanın açılış filmi olacak. Hepinize iyi seyirler diliyorum. Çok teşekkür ediyorum burada olduğunuz için” diye konuştu.

Türk Filmleri Haftasının açılışına ünlü yönetmen Osman Sınav, eski Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun’un katılımları ile gerçekleşti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!