Miniatürk'e yılda 1 milyon ziyaret

Türkiye’nin ilk minyatür parkı Miniatürk, 2015 yılında yaklaşık 1 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

Miniatürk'e yılda 1 milyon ziyaret
Miniatürk'e yılda 1 milyon ziyaret
GİRİŞ 26.01.2016 11:57 GÜNCELLEME 26.01.2016 11:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ayasofya’dan Selimiye’ye, Rumeli Hisarı’ndan Galata Kulesi’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manastırı’na, Kubbet-üs Sahra’dan Nemrut Dağı Kalıntıları’na kadar pek çok kültür ve medeniyetin izlerini bir araya getiren parkın bu yıl ki ziyaretçilerinin büyük çoğunluğunu yerli turistler oluşturuyor. Miniatürk, 2010-2015 yılları arasında 5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş 129 mimari eserin, 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı minyatür parkta bugün artık yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, Ecyad Kalesi gibi tarihi eserler de bulunuyor.

Mükemmellik Ödülü

Miniatürk 2014 ve 2015 yılında dünyanın en büyük seyahat sitesi Trip Advisor'daki gezgin değerlendirmeleri sonucunda, “Mükemmellik Sertifikası” almıştı.

Miniatürk’ün 129’uncu maketi Kızkalesi

Mersin’in en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Kızkalesi’nin maketi geçtiğimiz günlerde Miniatürk’ün 129. maketi olarak parktaki yerini aldı. Kızkalesi Miniatürk’te Mersin’e ait ilk eser olma özelliğini taşıyor.

Kızkalesi maketi maketinin solunda Malabadi Köprüsü, sağında Atatürk Havalimanı, ön tarafında Hasankeyf Zeynel Bey Hamamı, Külliyesi ve Türbesi arkasında ise Süleymaniye Camii maketi yer alıyor.

Kapalı alan tercih etmeyen anne babalara alternatif 

Miniatürk’te, bir açık hava müzesi atmosferinde sergilenen maketlerin yanında çocuklar için oyun alanlarının da bulunması yarıyıl tatilinde müzeyi gezmek isteyen çocuklar için de iyi bir alternatif oluşturuyor. Haliç kıyısında yeralan Miniatürk, özellikle çocuklarını kapalı mekanların keşmekeşinden kurtarıp temiz havadan da faydalanmak isteyen anne babaların tercihlerinin başında geliyor.

Küçük ziyaretçilerin ilgisini çekecek Truva Atı, kale gibi oyun gruplarından oluşan oyun alanı, gezi alanını çepeçevre dolaşan minyatür ekspres treni, satranç, labirent, go-card ve uzaktan kumandalı teknelerle Miniatürk, küçük büyük bütün ziyaretçilerine zengin alternatifler sunuyor.

9 Dilde Bilgilendirme

İlk kez Miniatürk’te uygulanan sesli rehberlik sistemi ile eserler hakkında Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Japonca ve İspanyolca olmak üzere dokuz farklı dilde bilgi veriliyor.

YORUMLAR 2
  • Davut can 4 yıl önce Şikayet Et
    Mini atürkte Afyonkarahisar kalesi var mı
    Cevapla
  • İnsan 8 yıl önce Şikayet Et
    Müthiş bir çalışma , müthiş bir eser. Herkes görmeli.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti