Çanakkale Zaferi Bağcılar’da canlandırıldı

Çanakkale Zaferi’nin 101.yılı Bağcılar’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Çanakkale Zaferi Bağcılar’da canlandırıldı
Çanakkale Zaferi Bağcılar’da canlandırıldı
GİRİŞ 17.03.2016 16:59 GÜNCELLEME 17.03.2016 16:59

Etkinlik kapsamında Bağcılar Meydanı’nda kurulan Çanakkale Zaferi Platosu’nda tiyatro oyuncuları büyük zaferi gözlerde yeniden canlandırdı. 

Çanakkale Zaferi’nin 101.yıldönümü Bağcılar’da düzenlenen farklı etkinliklerle kutlanıyor. Etkinlik kapsamında Bağcılar Meydanı’nda kurulan Çanakkale Platosu’nun açılışı törenle yapıldı. 

Tören önce Ebubekir Camii İmam-Hatibi Hasan Kılıç tarafından Çanakkale şehitleri ve tüm şehitler için okunan Kur’an tilavetiyle başladı. Bilgi Evi öğrencilerinin Mehteran gösterisi ve işaret dili ile İstiklal marşı okumasının ardından başlayan programda, AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca yaptığı konuşmada platoda Çanakkale’de Mehmetçiğin yaşattığı kahramanlıkları yeniden yaşadıklarını belirtti. 

“MEHMETÇİK ÇANAKKALE’DE DÜNYAYA İNSANLIK DERSİ VERDİ” 

Çanakkale Zaferi’nin Türk askerinin emperyalizme verdiği dersin adı olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “Çanakkale Zaferi’nde ortak ruh ve iman birliği ortaya çıktı. Emperyalistler Çanakkale Boğazı’nı geçip İstanbul’u işgal etmek istediler. Ancak, Mehmetçik muharebe sırasında kahramanca topraklarını savundu. Mehmetçik, bu büyük savaş sırasında Anzak askerleriyle ekmeğini de paylaşarak dünyaya insanlık dersi vermiştir.” şeklinde konuştu.

Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla sosyal ve kültürel geziler düzenlediklerini de hatırlatan Çağırıcı, şu ana kadar 100 bini aşkın hemşehrisini Çanakkale’ye götürdüklerini anlattı. Çağırıcı, nisan ayından itibaren bu gezilerin devam edeceğini belirtti. Çağırıcı, 5 gün boyunca Çanakkale Zaferi Müzesi ve Şehitler Parkı’na Bağcılar meydanından düzenli servisler gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de 18 Mart’ın bir milletin şahlanışının adı olduğunu belirterek, “Mehmetçik kanlarıyla Çanakkale’de bir destan yazdı.” dedi. 

“ÇANAKKALE’DEKİ CEPHEDE YAŞANANLAR YENİDEN CANLANDIRILDI”

200 ton toprakla kurulan Çanakkale Platosu’nda cephedeki kanlı çarpışmalar görsel ve işitsel efektlerle canlandırıldı. Oyun sırasındaki genç bir kızın nişanlısını cepheye uğurlaması ve atlı süvarilerin taarruzu sahnesi de alkış topladı. Platoda kanlı muharebelerin meydana geldiği “Dur Yolcu” yazılı cepheler ile Çanakkale Şehitlik Anıtı ve şehitliğin maketi ilgi gördü. 21 Mart’a kadar hizmet verecek olan Plato her gün saat 13.00 ile 18.00 arası açık olacak.

Kutlama programları kapsamında Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde de Çanakkale Zaferi Sergisi’nin açılışı yapıldı. Sergide Nene Hatun, Kara Fatma ve Şerife Bacı’nın fotoğrafları ile Çanakkale savaşlarında kullanılan mermi, silah ve cepheyi andıran maketler yer aldı. 

Programı izleyenler arasında Kıbrıs Gazileri’nin yanı sıra ilçe müftüsü Hasan Hüsnü Sula, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri