'Üç Kuruşluk Opera' seyircisiyle buluştu

"Üç Kuruşluk Opera", dünyaca ünlü tiyatro topluluğu Berliner Ensemble’ın prodüksiyonu ve Robert Wilson’ın yorumuyla İstanbul'da sahnelendi.

'Üç Kuruşluk Opera' seyircisiyle buluştu
'Üç Kuruşluk Opera' seyircisiyle buluştu
GİRİŞ 14.05.2016 16:04 GÜNCELLEME 14.05.2016 16:04

Bertolt Brecht’in oyunu "Üç Kuruşluk Opera", dünyaca ünlü tiyatro topluluğu Berliner Ensemble’ın prodüksiyonu ve Robert Wilson’ın yorumuyla İstanbul'da sahnelendi.
 
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından ENKA Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilen oyunun gösteriminden sonra İstanbul Tiyatro Festivali’nin üçüncü Onur Ödülü, 1949’da Bertolt Brecht tarafından kurulan Berliner Ensemble’a verildi.
 
Topluluk adına ödülü İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'nın elinden alan topluluğun artistik direktörü Claus Peymann, ödülün ilk defa bir tiyatro topluluğuna verilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Bu ödülü Bertolt Brecht'e adanmış bir ödül olarak algılıyoruz. O, olağanüstü bir tiyatro sanatçısı dolayısıyla bu şekilde direkt onun şahsına verilen bir ödül olarak görüyoruz bu ödülü" dedi.
 
Robert Wilson, bugün Pera Müzesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Prof. Dr. Dikmen Gürün’ün sunumuyla başlayacak söyleşinin moderatörlüğünü uzun yıllar Robert Wilson ile çalışmış, sanatçı Köken Ergun yapacak.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar