'Sığınmacılar' sergisi açıldı

“8. Gelecekle İletişim Çalıştayı"nda, Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarından oluşan sergi, katılımcıların beğenisine sunuldu.

'Sığınmacılar' sergisi açıldı
'Sığınmacılar' sergisi açıldı
GİRİŞ 22.05.2016 13:13 GÜNCELLEME 22.05.2016 13:13

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından bu yıl Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te düzenlenen “8. Gelecekle İletişim Çalıştayı"nda, Anadolu Ajansının (AA) fotoğraflarından oluşan sergi, katılımcıların beğenisine sunuldu.

RTÜK koordinesinde Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, TRT AVAZ, TÜRKSOY, Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Anadolu Ajansı ile Al-Farabi Üniversitesinin iş birliğiyle gerçekleştirilen çalıştay, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesinin ev sahipliğinde devam ediyor.

Kırgızistan Kültür ve Enformasyon Bakan Yardımcısı Aynura Temirbekova, RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı İsmail Mansur Özdemir, TİKA Bişkek Program Koordinatörü Evren Rutbil'in katıldığı çalıştayda, AA fotoğraflarından oluşan “Sığınmacılar" sergisi açıldı.

RTÜK Başkanı Yerlikaya, Türk ve Akraba Toplulukları’ndan Türkiye’ye gelerek öğrenim gören gençleri bir araya getirdikleri çalıştayla ilmi, fikri ve ahlakı temelde bir iş birliği ve iletişim sürecini oluşturmayı gaye edindiklerini söyledi.

Çalıştayın bu yılki konusunun, “İnsan Hakları Boyutu ile Sığınmacıların Medya’da Ele Alınması” olduğunu anımsatan Yerlikaya, doğru haber kaynaklarına ulaşmanın doğru insanların aracılığıyla olabileceğine inandıklarının ve bunun için genç iletişimcilere çok ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Özdemir, konunun güncelliğine dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den AB'ye rest: Hiçbir zaman kabul görmeyecek
Fenerbahçe-Olympiakos! Muhtemel 11'ler