Fetih yarışmasının sonuçları belli oldu

“İstanbul’un Fethi ve Panorama 1453” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren isimler belli oldu.

Fetih yarışmasının sonuçları belli oldu
Fetih yarışmasının sonuçları belli oldu
GİRİŞ 23.05.2016 10:40 GÜNCELLEME 23.05.2016 11:40

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl beşincisi gerçekleştirilen “İstanbul’un Fethi ve Panorama 1453” konulu resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren isimler belli oldu.

Çocukların hayallerindeki fetih ve panoramayı gün yüzüne çıkarmak amacıyla düzenlenen yarışmaya, ortaöğretim öğrencileri resimleriyle, lise öğrencileri ise hikâye ve denemeleriyle katıldı.

Yarışmanın liseler arasında düzenlenen kompozisyon dalında birinciliği Üsküdar Özel Biltek Anadolu Lisesi öğrencisi Hüsne Yanıkkaya, ikinciliği Gaziosmanpaşa Mevlana Anadolu Lisesi öğrencisi Zübeyr Erkam Öcal, üçüncülüğü ise Fatih Semiha Ayverdi Anadolu Lisesi öğrencisi Feyza Nihal Uğur elde etti.

Yarışmanın ortaokullar arasında düzenlenen resim dalında ise birinciliği Pendik Çamçeşme İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammet Şerif Başarslan, ikinciliği Kağıthane Ahmet Çuhadaroğlu Ortaokulu öğrencisi Tuba Pamuk, üçüncülüğü Güngören Gaziler Ortaokulu öğrencisi Bahar Balaban elde etti.

Ödül Töreni

Resim ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri, fethin 563. yıldönümünde, 29 Mayıs Pazar günü Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde gerçekleştirilecek olan törenle verilecek.

Yarışmada, birinciye tablet,  ikiciye fotoğraf makinesi, üçüncüye MP3 çalar hediye edilecek. Ayrıca yarışmada ödül alan tüm katılımcılara Fetih Oyunu, kitap ve CD de hediye edilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!