Artvin'de GESAM üyelerinden sergi

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) üyelerinin sergisi, Artvin'de açıldı.

Artvin'de GESAM üyelerinden sergi
Artvin'de GESAM üyelerinden sergi
GİRİŞ 28.05.2016 11:34 GÜNCELLEME 28.05.2016 11:34

Artvin Valilik Sergi Salonundaki serginin açılışına, Vali Kemal Cirit, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Özner Bilmiş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Temiz, GESAM üyeleri ve davetliler katıldı.

GESAM Yönetim Kurulu Üyesi Nezih Demirtepe, GESAM'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan güzel sanatlar dalındaki tek meslek birliği olduğu söyledi.

GESAM'ın amacının telif haklarını savunmak olduğunu ifade eden Demirtepe, "Amacımız sergi açmak değil ama sergi açmak vesilesiyle Ankara ve İstanbul'dan 22 arkadaşımız buraya gelerek güzel sanatlarda telif hakkının önemini vurgulamak istiyoruz. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Artvin Valiliği bünyesinde bu sergiyi açtık. Bu yurt genelinde açtığımız 55'inci sergimiz." dedi.

Vali Cirit de telif haklarının koruması konusunda bir farkındalık oluşturma çabası içinde açılan sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışını yapan Vali Cirit, sanatçılardan eserleri hakkında bilgi aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler