İskilipli Atıf Hoca Esenler'de anıldı

Esenler Belediyesi'nin düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programında son devrin İslâm mazlumu İskilipli Atıf Hoca anıldı.

İskilipli Atıf Hoca Esenler'de anıldı
İskilipli Atıf Hoca Esenler'de anıldı
GİRİŞ 30.06.2016 12:17 GÜNCELLEME 30.06.2016 12:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlediği Anadolu’yu Mayalayanlar programında İskilipli Atıf Hoca olarak bilinen ve 4 Şubat 1926 yılında Şapka Kanunu’na muhalefet ettiği için İstiklal Mahkemesi’nde yargılanarak idam edilen Mehmet Atıf Hoca anıldı.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler İskilipliler Dernek Başkanı Salim Safran ve Başkan Yardımcısı Bayram Sarı, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İskilipli Atıf Hoca'nın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam etti.

İSLÂM'A ADANMIŞ BİR ÖMÜR...

Programda ilk konuşmayı yapan İskilipli Atıf Hoca'nın torunlarından Esenler İskilipliler Dernek Başkan Yardımcısı Bayram Sarı, "Hocamız mert, yiğit bir Anadolu eriydi. İslâm'ı, Allah'ın ismini duyurmaya ömrünü adamış bir gönül neferiydi" dedi.

SON DEVRİN İSLÂM MAZLUMUYDU

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, İskilipli Atıf Hoca'nın Türk siyasi tarihinin önemli bir yüzü olduğunu belirterek, "Ülkemizin hangi badirelerden geçtiğini kendisinin hayatında görebiliriz. Bu ülkede Allah, Peygamber, din, diyanet demenin nerelerden geçtiğini gösteren bir gönül ve İslâm adamıydı. Son devrin İslâm mazlumuydu" diye konuştu.

Program, Esenler Müftüsü Halil Şekerci'nin yaptığı dualarla sona erdi.

YORUMLAR 2
  • turgut 7 yıl önce Şikayet Et
    adam ingiliz muhipler cemiyeti üyesi buda belirtilsin
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    yav He He.kemalistliğiniz zulüm karşısında sizi nasılda dilsiz ediyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında