O Eski Bayramlar Bu Kutunun İçinde!

İBB Kültür A.Ş.’nin Hediyelik eşya markası Hediyem İstanbul, Nostaljik Bayram seti ile anlam kazanıyor.

O Eski Bayramlar Bu Kutunun İçinde!
O Eski Bayramlar Bu Kutunun İçinde!
GİRİŞ 04.07.2016 09:59 GÜNCELLEME 04.07.2016 10:59

Son yıllarda yaşlıların dilinden sıkça duyarız, “Nerede o eski bayramlar?” sözünü. Aslında çocuklar ve bugünün gençliği için, o eski zamanı yaşamadıklarından karşılık bulamayan bu cümle, İBB Kültür A.Ş.’nin Hediyelik eşya markası Hediyem İstanbul, Nostaljik Bayram seti ile anlam kazanıyor. Dünün sokak arasında çocukluğunu yaşayan bugünün yetişkinleri, bu bayram “Nerede o eski bayramlar?” derken, o günlerin objelerinden yola çıkıp, anılarını çocukları ve torunları ile paylaşabilecekler.

Çocukluğumuzun saklı anıları canlanıyor

Çocukluk yılları zamanın kayıtsız ve şartsız aktığı, anıların hayatın kalan zamanına yayılacak kadar demlendiği asude iklimlerdir. Bugün çocukluğunu hayli geride bırakanlar, o zamanları andıkça gözleri nemlenir, duygularını ifade edecek kelime bulmakta zorlanırlar. Bugünün çocukları nereden bilsin, Horoz Şekeri’nin tadını? Nasıl anlatılır leblebi tozu yemenin tarifsiz deneyimi? Islak mendil nesli çoktan unutmuştur mendillerin bezden olduğu zamanları. Sokak arasında topaç çevirip misket oynamak da hayli gerilerde kalmadı mı?

Çoğunu hemen görünce o günlere gideceğimiz, çocukluğumuzun anılarını yaşatan objeler, Hediyem İstanbul’un hazırlattığı bir setle en güzel bayram hediyesi olarak İstanbul Kitapçı Hediyem İstanbul hediyelik mağazalarında yerini aldı. Bu bayram anılar konuşulurken, bu anıların tanıkları da sohbete dahil olacak. Belki evlerde belki sokaklarda topaç çevrilecek, misket oynanacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Özal'a ait 'gizli' PKK dosyası sahaftan çıktı!
Meteoroloji'den Marmara için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!