Abbas Kiarostami hayatını kaybetti! - Abbas Kiarostami kimdir? - biyografisi

Dünyaca ünlü, İranlı Usta yönetmen Abbas Kiarostami hayatını kaybetti. Peki Abbas Kiarostami kimdir? Abbas Kiarostami kaç yaşında öldü?, Abbas Kiarostami'nin biyografisi haberimizde.. Film dünyasını bir değerini daha kaybetti dün. Sinemanın usta yönetmeni Abbas Kiarostami 76 yaşında hayata gözlerini yumdu. İşte tüm detaylar haber7.com'da..

Abbas Kiarostami hayatını kaybetti! - Abbas Kiarostami kimdir? - biyografisi
Abbas Kiarostami hayatını kaybetti! - Abbas Kiarostami kimdir? - biyografisi
GİRİŞ 05.07.2016 09:51 GÜNCELLEME 05.07.2016 09:51

Dünyaca ünlü, İranlı Usta yönetmen Abbas Kiarostami hayatını kaybetti. Peki Abbas Kiarostami kimdir?, Abbas Kiarostami kaç yaşında öldü?, Abbas Kiarostami'nin biyografisi haberimizde..
Film dünyasını bir değerini daha kaybetti dün. Sinemanın usta yönetmeni Abbas Kiarostami 76 yaşında hayata gözlerini yumdu. İşte tüm detaylar haber7.com'da..

ABBAS KIAROSTAMI NEDEN ÖLDÜ?

Abbas Kiarostami’ni tedavi görmekte olduğu kanser hastalığı sebebiyle yaşamını yitirdiği açıklandı.

ABBAS KIAROSTAMI KİMDİR?

Dünya çapında tanınan ve büyük takdir gören İranlı yönetmen Abbas Kiarostami, senarist ve yapımcıdır. 1970’ten bu yana sinema alanında çalışmalarına devam etmekte olan Abbas Kiarostami, kısa film ve belgeseller de dahil olmak üzere 40’tan fazla filmde görev yaptı. Abbas Kiarostami’nin görev yaptığı bilinen projeleri ise Köker Üçlemesi, Kirazın Tadı ve Rüzgar Bizi Sürükleyecek’tir. Çoğunlukla senarist, kurgu sorumlusu ve sanat yönetmeni ayrıca yapımcı olarak tanınan Abbas Kiarostami, şair, fotoğrafçı, ressam, çizer ve grafik tasarımcı olarak da tanınmaktadır. İran sinemasında 1960’ların sonunda başlayan ve Füruğ Ferruhzad, Sohrab Şahit Sales, Behram Beyzayi ve Perviz Kimyavi gibi yönetmenlerin de dahil olduğu İran Yeni Dalgasıakımı yönetmenlerinden biri olan Abbas Kiarostami gibi yönetmenlerin ortak özellikleri şiirsel diyaloglar ve politik ve felsefi konular hakkındaki alegorik hikayeti anlatım tarzlarıdır. Filmlerde çocuk kahramanlar kullanılması, belgesel tarzı hikâye anlatımları, kırsal bölgelerde geçen filmler, arabaların içinde geçen diyaloglarda yoğunluk ve genelde sabit kamera kullanımı Kiyarüstemi’nin en belirgin özellikleri olarak göze çarpmaktadır. Kiarostami diyaloglarda, film adlarında ve temalarında İran şiirinden de çokça yararlanır.

ABBAS KIAROSTAMI'NIN ÖZEL YAŞAMI VE DETAYLI SİNEMA KARİYERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması