İstanbul'un 100 Yılı Yayınlandı!

İBB Kültür A.Ş.,tarihinin en hareketli dönemini yaşayan İstanbul’un 100 yılının en önemli olaylarını tek kitapta topladı.

İstanbul'un 100 Yılı Yayınlandı!
İstanbul'un 100 Yılı Yayınlandı!
GİRİŞ 25.07.2016 11:07 GÜNCELLEME 25.07.2016 12:07

İBB Kültür A.Ş., 20. yüzyılda geçirdiği sayısız değişiklikler sebebiyle tarihinin en hareketli dönemini yaşayan İstanbul’un 100 yılının en önemli olaylarını tek kitapta topladı.

1911 yılından başlayarak İstanbul’un Kültür Başkenti olduğu 2010 yılına kadar geçen yüzyıllık süreçte şehrin hafızasına yer etmiş, kimi zaman ise gözden kaçan olaylarının anlatıldığı kitap, Cumhuriyet tarihiyle ilgili bilimsel çalışmaları ve yayınları ile tanınan akademisyen Ali Satan tarafından kaleme alındı.

“İstanbul’un 100 Yılı” ismi ile yayınlanan kitapta, imparatorluğu ayakta tutmak için verilen büyük mücadeleden son kılıç alayına, İstanbul’a yapılan ilk hava saldırısından büyük göçlere, darbe sebebiyle inşası ertelenen Boğaz Köprüsü’nden metronun açılışına kadar pek çok olay yer alıyor.

Kitapta ayrıca Cumhuriyet rejiminin politikaları doğrultusunda şehrin yaşadığı değişiklikler, özellikle 1950’lerden sonra yaşanan iç göç ve beraberinde getirdiği sorunlar, 1970’li yıllarda yaşanan politik olaylar, 1980 sonrası ekonomiden günlük hayata kadar yaşanan büyük dönüşümler ilginç detayları ile birlikte okuyucunun dikkatine sunulmuş.

Günümüzde yeniden inşası ile gündeme gelen Taksim Kışlası’nın hikâyesinden, şehrin tarihinde kara bir leke olarak anılan 6-7 Eylül Olayları’na, “Saygısızlıkla Savaş Derneği” gibi şehirde saygı adabını kökleştirmek ve yaygınlaştırmak amacını taşıyan kuruluşlardan, Boğaziçi Köprüsü’nün inşası ile ilgili tartışmalara kadar birçok hususu ele alan kitap, şehrin yakın tarihini öğrenmek isteyenler için eşsiz bir referans niteliğinde.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi