Gerard Depardieu Türkiye'ye geliyor

Fransız asıllı aktör Gerard Depardieu, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali'nin konuğu olacak.

Gerard Depardieu Türkiye'ye geliyor
Gerard Depardieu Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 07.09.2016 10:19 GÜNCELLEME 07.09.2016 10:19

Festival organizasyon komitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 16-23 Ekim 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 53. Uluslararası Antalya Film Festivalinde sinemaseverlerle buluşacak olan Depardieu, yeni filmi "Tour de France"ı takdim edecek ve festival izleyicilerinin sorularını yanıtlayacak.

TİYATRO İLE BAŞLADI

Depardieu, küçük bir gezici tiyatroyla başladığı oyunculuk kariyerinde Bertrand Blier'nin "Les Valseuses (1971)" filmiyle başrole yerleşti. Bundan sonra ise dramadan maceraya, komediden tarihi filmlere tüm türlerde performansını sergiledi.

YÖNETMEN AVCISI

Yalnız Fransız sinemasında değil İtalyan, Rus, Alman ve Orta Asya sinemalarında da boy gösterdi. Sanat filmlerinde yer aldığı kadar gişe filmlerinin sevilen karakterlerini de canlandırdı. Kariyeri boyunca tam bir "yönetmen avcısı" olan Depardieu, sinema tarihine adını yazdırmış ustalarla çalıştı.

Truffaut'nun yönettiği "Son Metro" (Le Derniere Metro-1980) Oscar ve Altın Küre'de Yabancı Dilde En İyi Film Ödülü'ne aday gösterilirken, Depardieu'ya En İyi Erkek Oyuncu Cesar'ını getirdi.

ÖDÜL KOLEKSİYONCUSU

Cyrano de Bergerac'ı canlandırdığı performansı ise hem Oscar adaylığı getirdi hem de Cannes Film Festivali ve Cesar Ödüllerinde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandırdı. Depardieu, başrolünü Sophie Marceau ile paylaştığı "Polis" (Police, 1985) filmiyle Venedik Film Festivali'nden ve Peter Weir imzalı komedi "Yeşil Kart" (Green Card, 1990) ile de Altın Küre ödüllerinden En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kariyerine ekledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!