Neşet Ertaş'ın kavuşamadığı saz

Unutulmaz sözlerin sahibi, 'Bozkırın tezenesi' olarak bilinen bozlak ustası Neşet Ertaş’ın bugün ölüm yıl dönümü.

GİRİŞ 25.09.2016 17:15 GÜNCELLEME 25.09.2016 17:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

25 Eylül 2012 tarihinde hayatını kaybeden büyük usta Ertaş'ın, rahatsızlandığı dönemde siparişini verdiği ancak ölümü nedeniyle kavuşamadığı sazı sergileniyor. Kırşehir Yenice Mahallesi’ndeki Neşet Ertaş Gönül Sultanları Evi’nde sergilenen saza, ziyaretçiler büyük ilgi gösteriyor.

Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, 4 sene önce bugün 25 Eylül 2012 tarihinde kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Sevenlerini yasa boğan ölüm haberinin üzerinden geçen birkaç senede ustanın şarkıları herkes tarafından dinlenmeye devam etti. Vefatından hemen önce siparişini verdiği en son saz ise Ertaş'ın eline ulaşamadı. Şimdiler de o saz Kırşehir'de sergileniyor.



Kırşehir Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan, bozlak ustası Neşet Ertaş'ın ölümünün üzerinden 4 yıl geçtiğini anımsattı. Ertaş'ın adının yaşatılması için çaba sarf edildiğini belirten Eraslan, Kırşehir Valiliğine ait eski vali konağının Neşet Ertaş Gönül Sultanları Evi'ne dönüştürülerek 2012 yılında hizmete açıldığını kaydetti.Burada Kırşehir veAnadolu'nun kültürel değerlerinin sergilendiğini anlatan Eraslan, bir odasının da Neşet Ertaş'a tahsis edildiğini ve onun eserlerinin yaşatıldığını dile getirdi.

Çalmaya nefesi yetmedi

Eraslan, Neşet Ertaş'ın sürekli çalıştığı İstanbul'daki bir ustaya sipariş verip kavuşamadığı sazının da burada yer aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kültür Evi'nde ozanlar, şairler ve tasavvuf büyüklerinin yanı sıra telli çalgılara da yer verildi. Geçmişten günümüze ne kadar telli çalgı varsa hepsinden birer örnek görme ve onların sesini duyma şansımız var.

Bunlar arasında bir tanesi çok özel. Neşet Ertaş'ın rahatsızlandığı dönemde siparişini verdiği, konserlerde çalıp eline almak istediği ama kavuşamadığı sazını sergiliyoruz. Ne yazık ki bu sazı eline alıp çalma fırsatı bulamadı. Takdiri ilahi, nefesi yetmedi.Sazlarını yaptırdığı kendi ustası vardı. Ustasıyla bir fotoğrafı da burada var. Kendisi buraya hediye etti. Neşet Ertaş'ın siparişini verip kavuşamadığı sazına sahip çıkarak sergiliyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarih verip yalvardılar: Türkler geliyor, acil bizi tanıyın...
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama