İstanbul'u bu desenlerle hediye edeceksiniz!

Hediyem İstanbul Desen Tasarım Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu

İstanbul'u bu desenlerle hediye edeceksiniz!
İstanbul'u bu desenlerle hediye edeceksiniz!
GİRİŞ 26.09.2016 10:45 GÜNCELLEME 26.09.2016 11:45

 

İstanbul temalı hediyelik eşya üretimi misyonuyla yola çıkan İBB Kültür AŞ'nin hediyelik eşya markası “Hediyem İstanbul”un desen tasarım yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen İllüstrasyon Yarışması’nda “I’m İstanbul” isimli çalışması ile Dilara Şebnem Esendemir birinci, İstanbul’un iki yakasını birer bardağa benzeterek fantastik ögelerle resimleyen Ezgi Karaata ikinci, İstanbul’un simgelerini tek kalbe sığdıran Nilgün Şimşek ise üçüncü oldu.

Geleneksel Sanatların Yaşatılması Amacıyla Bu Yıl İlk Kez Düzenlendi

Hediyem İstanbul Desen Tasarım Yarışması’nda bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Geleneksel Türk Sanatları Yarışması ise “Çini”, “Kalemişi”, “Minyatür” ve “Tezhip” olmak üzere dört ayrı kategoride gerçekleşti. Yedi tepeden ilhamla gerçekleştirdiği çalışması ile Hürriyet Gençbay kalemişi kategorisinde, İstanbul’un simgelerini Rumi motifi ile harmanlayan Hüsna Kılıç tezhip kategorisinde ve “Canım İstanbul’um” isimli çalışması ile Fatma Ergin minyatür kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Çini kategorisinde birinci ve ikincilik ödülü verilememiş, Kız Kulesi’nin hikâyesi tasvir ettiği çalışmasıyla Pınar Yatarkalkmaz çini kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görülmüştür.

İBB Kültür A.Ş. “Geleneksel Türk Sanatları” yarışmasını, geleneksel sanatlarımızın unutulmaması, yaşatılması, özendirilmesi ve hediyelik eşyalar sayesinde dünyanın farklı noktalarına ulaşabilmesi amacıyla bu yıl ilk kez düzenledi.

Jüri 200 eserden 24’ünü ödüllendirdi

İstanbul’un tarihini, mimari yapısını, sanatsal özelliklerini yansıtacak ve hatıra niteliği taşıyacak özgün desen tasarımlarını ortaya çıkarmak için düzenlenen yarışmada bu yıl 200 eser değerlendirmeye alındı. Eserler, Prof. Dr. Tevfik Fikret Uçar, Prof. Dr. Faruk Taşkale, Prof. Dr. Sitare Turan, Doç. Dr. Münevver Üçer’in de aralarında bulunduğu seçkin bir kurul tarafından değerlendirildi. İki ayrı dalda gerçekleşen desen tasarım yarışmasında toplam 24 eser ödüllendirildi. Değerlendirme yapılırken eserlerin hediyelik ürünleri uygulanabilirliği de göz önünde tutuluyor.

İstanbul’un yeni hediyelik eşyalarında kullanılacaklar

Hediyem İstanbul desen tasarım yarışmasında dereceye giren çalışmalar, Hediyem İstanbul’un bu yıl üreteceği yeni hediyelik eşyalara ilham kaynağı olacak. Eserler özellikle turistler tarafından yoğun ilgi gören hediyelik eşyaların üzerinde hayat bulacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!