Pakistan ve Türkiye Renkleri” sergisi Ankara’da

Türkiye’den 100 fotoğrafın yer aldığı “Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri” Sergisi, Ankara’da düzenlenen açılış programı ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Pakistan ve Türkiye Renkleri” sergisi Ankara’da
Pakistan ve Türkiye Renkleri” sergisi Ankara’da
GİRİŞ 05.10.2016 13:19 GÜNCELLEME 05.10.2016 13:21

“Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri” Sergisi Ankara’da açıldı
Pakistan ve Türkiye’den 100 fotoğrafın yer aldığı “Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri” Sergisi, Ankara’da düzenlenen açılış programı ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Pakistan ve Türkiye’nin kültürel özellikleri, benzerlikleri ve farklılıkları, sanatı ve doğasını yansıtan “Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri” Sergisi, Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsünün işbirliğiyle düzenlendi. Sergide Pakistanlı fotoğraf sanatçıları Gulraiz Ghouri ve Faisal Rauf’un objektifine yansıyan fotoğraflar yer alıyor.

Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği ile Yunus Emre Enstitüsünün işbirliğiyle düzenlenen “Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri” fotoğraf sergisi açıldı. Pakistan’ın önde gelen fotoğrafçıları Gulraiz Ghouri ve Faisal Rauf tarafından çekilen 100 doğa fotoğrafı Ankara CerModern’de sanatseverlerle buluşuyor.

Pakistan'da da Yunus Emre Enstitüsü açılıyor

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, serginin açılış konuşmasında, Türk dilini, kültürünü ve sanatını dünyanın dört bir yanına taşıyan Yunus Emre Enstitüsü merkezlerinden bir yenisinin yakında Pakistan'da açılacağı müjdesini verdi. Ateş, “Enstitü olarak bir yandan Pakistan'daki merkezimizin açılışı için hazırlanırken, bugün bu anlamlı sergiyi Ankara'da sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Pakistan ve Türkiye için yeni bir pencere

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Sohail Mahmood da organizasyondaki işbirliği sebebiyle Başkan Ateş'e teşekkürlerini iletti. Türkiye ile Pakistan ilişkilerinin siyasi ve ekonomik boyutunu geliştirdikleri gibi kültürel işbirliğini de derinleştirmeleri gerektiğini belirten Mahmood, bu serginin Pakistan ile Türkiye'nin mekanlarını ve geleneklerini henüz keşfetmemiş olanlar için yeni bir pencere açacağını ifade etti.

Mahmood, Türkiye ile Pakistan'ın ortak tarih ve kültür ile oluşan beraberliğinin, bu serginin en güçlü unsuru olduğuna dikkati çekti.

İki kardeş ülkedeki geleneklerin farklı boyutları fotoğraflarda

Pakistan Büyükelçiliği ve Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen “Objektiften Pakistan ve Türkiye Renkleri” Sergisi, 04-10 Ekim tarihleri arasında Ankara CerModern Sanat Galerisinde gerçekleştiriliyor. Türkiye ve Pakistan’dan fotoğrafların yer alacağı sergide Pakistan ve Türkiye’nin kültürel özellikleri, benzerlikleri, farklılıkları, sanatsal dokular ve doğa manzaraları objektife yansıyan karelerle anlatılıyor.

Pakistan’da ve Türkiye’de çekilen fotoğraflar doğanın, yaşamın ve iki kardeş ülkedeki geleneklerin farklı boyutlarını gözler önüne seriyor. Sergi, Güney Asya’nın bu renkli ülkesine Ghouri ve Rauf’un objektifiyle kısa bir yolculuk yaptırırken, Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye’ye maddi manevi destek olan kardeş ülkeyi daha iyi tanımamızı sağlıyor.

Kültürlerin buluşma noktası Pakistan

Pakistan bir yanda İslam Cumhuriyeti, diğer yanda egzotik kültürlerin ülkesi. Kalabalık, hareketli sokaklar, açık pazarlar, nemli bir sıcak… Afganistan, Hindistan, İran ve Çin’le komşu olan Pakistan, belki de komşularının tüm adetlerini de içinde taşıyor.

Umman denizine uzun bir kıyısı bulunan ve nüfusunun büyük bölümü hala tarımla geçinen Pakistan’a ilişkin fotoğraflar otantik kareleri sevenlerin de ziyaret etmek isteyeceği türden. Sergi Türkiye’den de birçok güzel kareyi saatseverlerle buluşturuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!