Görmez: Ağlayarak Türklere çağrı yapmıştı

Açılışını Erdoğan ve Lukaşenko'nun birlikte yaptığı Minsk Camii'nde ilk cuma namazını Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez, duygu dolu bir anısını da paylaştı.

Görmez: Ağlayarak Türklere çağrı yapmıştı
Görmez: Ağlayarak Türklere çağrı yapmıştı
GİRİŞ 11.11.2016 21:41 GÜNCELLEME 11.11.2016 21:51
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Minsk Camisi'nin, Müslüman nesillere hediye edebilecekleri güzel bir eser olduğunu belirterek, "Diyanetin çalışmaları bir misyonerlik çalışması değildir, sadece din eğitimi, din hizmetleri alanında talepleri karşılamaya yöneliktir." dedi.

İLK CUMA NAMAZI VE İLK HUTBE

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından Belarus'ta yaptırılan ve açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukaşenko tarafından gerçekleştirilen Minsk Camisi'nde ilk cuma namazını kıldırdı.

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, cuma hutbesinde Belaruslu Müslümanlara barış mesajları verdi. Görmez, "Allah'tan dua ve niyazım odur ki Minsk'e büyük değer katan bu mabet, ebediyen birlik, barış ve kardeşlik merkezi olsun. İlim, hikmet ve marifet merkezi olsun. 100 yıllık Fetret Dönemi'nden sonra burada ahlak, fazilet, hidayet yayılsın. Bütün insanlığa, vicdanını kaybetmiş beşeriyete şefkat ve merhamet saçılsın mihrabından, minberinden kubbesinden." ifadelerini kullandı.

"GÖZYAŞLARI İÇİNDE NASIL HAYKIRDIĞINI BUGÜN GİBİ HATIRLIYORUM"

8 yıl önce bir Diyanet görevlisi olarak bu topraklara geldiğini anlatan Görmez, Minsk'te, bir barakanın içinde teravih namazını eda ettiklerini söyledi.

Görmez, hutbesinde şu ifadeleri kullandı:

"Belarus Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Muhterem Hocamız Ebubekir Şabanoviç namazdan sonra yakama yapıştı ve 'Biz Müslümanlar 6 asırdır burada yaşıyoruz ama bugün bir mescidimiz yok. 100 sene önce yıkılan mescidimizin yerine bir cami istiyorum. Ama bu camiyi bize minnet edecek bir millete yaptırmak istemiyorum. Bu camiyi bu ülkenin, bu coğrafyanın tarihi, kültürel dokusuna uygun olmayan anlayışları buraya taşıyacak herhangi bir ülkeye yaptırmayı düşünmüyorum. Bu camiyi Türk halkının yapmasını istiyorum.' dedi.

Gözyaşları içerisinde bana nasıl haykırdığını bugün gibi hatırlıyorum. Ben de ona sarıldım ve dedim ki 'Biz öyle bir Peygamber ümmetiyiz ki Hira Mağarası'ndan dünyaya ışık saçan bir medeniyet inşa ettik. İnşallah hep birlikte burada sizin istediğiniz o camiyi inşa edeceğiz.'

Bize aslını buldu, aslına uygun olarak bugün bu camide hep birlikte müminler topluluğu olarak Cenab-ı Hak bizleri buluşturduğu için sonsuz hamd-ü senalar ediyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • ahmet kırboga 7 yıl önce Şikayet Et
    artik islam birliği kurulmali ve ilk başkanı (halifesi) Recep Tayyip Erdoğan olmalı.
    Cevapla
  • Btm 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynı fikirdeyim işallah oda olur
    Cevapla
  • m numan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahu ekber
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.İşte İslam Medeniyeti.
    Cevapla
  • m.tekin 7 yıl önce Şikayet Et
    tıpkı ecdadımız gibi. Allah onlardan razı olsun
    Cevapla
  • oflu 61 7 yıl önce Şikayet Et
    kuduste namaz kıldırıyor mehmet görmez ağlaya ağlaya arkadan bir yaşlı amca arapca bişeyler söylemiş gitmiş kafilrdeki türkte rehbere sormuş ne dedi bu amca sinirlenip gitti demişki bizde ağlayan adam çok bize icraatci adamlaar lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi