İstanbul'da ilahi aşkın sesi yankılandı

İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması'nda kazanan eserler dinleyicilerle buluştu.

İstanbul'da ilahi aşkın sesi yankılandı
İstanbul'da ilahi aşkın sesi yankılandı
GİRİŞ 06.12.2016 12:10 GÜNCELLEME 06.12.2016 12:10

Hafız Abdullah Nazırlı Vakfı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Elazığ Dernekler Federasyonu-ELFED tarafından düzenlenen İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması'nda kazanan eserler dinleyicilerle buluştu.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde düzenlenen programda, Başbakanlık, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu ve Yunus Emre Enstitüsü, ELFED tarafından desteklenen yarışma sonucunda ödül alan 14 eser seslendirildi.

Çalışma alanı itibarıyla ilk uluslararası beste yarışması olma özelliği taşıyan, "Geleceğin Itrilerini" yetiştirmenin amaçlandığı ve 300'e yakın profesyonel eserin katıldığı yarışmada, 14 esere toplamda 55 bin lira para ödülü verildi.

İlki Konya, ikincisi Ankara'da, üçüncüsünün İstanbul'da gerçekleştirilen konserlerin sonuncusu 5 Aralık'ta Makedonya Üsküp'te yapılacak. Ödüller ise 26 Aralık'ta Elazığ'da düzenlenecek konserde bestecilere takdim edilecek.

İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması

Hafız Abdullah Nazırlı Vakfı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlahi Aşkın Sesi Beste Yarışması'nda kazanan eserler dinleyicilerle buluştu.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde düzenlenen programda, Başbakanlık, Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından desteklenen yarışma sonucunda ödül alan 14 eser seslendirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Tarihi ziyaret sonrası sıcak gelişme: Erdoğan'dan son dakika operasyon mesajı!