Mehmet Sabir Karger’in Yeni Albümü tanıtılıyor

Mehmet Sabir Karger’in UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı’na ithafen hazırladığı yeni albümü “Hikmetler” için tanıtım toplantısı düzenliyor.

Mehmet Sabir Karger’in Yeni Albümü tanıtılıyor
Mehmet Sabir Karger’in Yeni Albümü tanıtılıyor
GİRİŞ 23.12.2016 09:47 GÜNCELLEME 23.12.2016 11:47

İBB Kültür A.Ş. 24 Aralık 2016 Cumartesi günü Türkistanlı sanatçı Mehmet Sabir Karger’in UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı’na ithafen hazırladığı yeni albümü “Hikmetler” için tanıtım toplantısı düzenliyor.

Özbek asıllı Türkistanlı sanatçı Mehmet Sabir Karger’in, UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevi Yılı’na ithafen hazırladığı ve Türkistan’dan nağmeler getiren “Hikmetler” adlı yeni albümünün tanıtım toplantısı, 24 Aralık 2016 Cumartesi günü 14:00 ile 16:00 saatleri arasında Topkapı’daki Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde gerçekleştirilecek. Tanıtım toplantısı, Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yardım Derneği ve İBB Kültür A.Ş.’nin katkılarıyla düzenleniyor.

Sanatçının, ailesinden gelen büyük bir Türklük aşkıyla yetişmiş, Türkistan müzik ve folklorunun Türk devletlerinde tanınması için değerli çalışmalara öncülük eden, Türk boylarını ve onların müzik kültürlerini müzik dinleyicisiyle buluşturan bir sanatçı olarak tanınıyor.

Müziğini daima Türk dünyasının birliği yolunda bir vasıta olarak gören Mehmet Sabir Karger, sadece Türkistan’daki değil, Kafkaslardan Balkanlara, Kerkük’ten Kırım’a varıncaya kadar dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Türklere eserleriyle ulaşmış olmasıyla biliniyor. Daha önceki çalışmalarındaki “Anayurt Marşı” ve “Güzel Türkistan” adlı eserleriyle Türk müzik tarihine silinmez şekilde ismini yazdıran Karger, bu albümündeki yeni eserleriyle de gönüllerdeki silinmez izlerini daha da derinleştirecek.

Sanatçı Hakkında

Mehmet Sabir Karger, Güney Türkistan’ın Andhoy şehrinin Korgan kasabasında 1957 yılında, köklü bir Türk ailesinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. 1977 senesinde, yüksek tahsil için Türkiye’ye gelen sanatçı, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni 1984’te bitirdi. Mehmet Sabir Karger, çalışmalarını Türkistan Halk Müziği, I-II isimli iki albüm olarak yayınladı. Bir Türk dünyası klasiği haline gelen “Anayurt Marşı” adlı eseri, dünyanın her yerindeki Türkler arasında büyük ilgi gördü. Farsça ve İngilizce bilen Mehmet Sabir Karger, halen işadamı olarak ilaç sektöründe ihracat ile meşguldür.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi