Esenler'e bir ödül daha

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), 2016 yılının "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları"nı, TYB’nin İstanbul’daki Genel Merkezi’nde açıklandı.

Esenler'e bir ödül daha
Esenler'e bir ödül daha
GİRİŞ 01.01.2017 15:43 GÜNCELLEME 01.01.2017 15:43

2016 yılı “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” bugün 11:00’de TYB Genel Merkezi’nde Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından açıklandı. TYB’nin 35 yıldır geleneksel olarak verdiği ödüllerde, bu yıl Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün Şehir ve Düşünce Merkezi Yayınları; Şehir Kitapları kategorisinde ödüle layık görüldü.

Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, ödülleri açıklamadan önce yaptığı konuşmasında, “Daha önceki basın toplantılarımızda da belirttiğimiz gibi Türkiye Yazarlar Birliği’nin verdiği ödüllerin maddî yönü bulunmasa da, geride bırakılan yıl içinde öne çıkan kalem, sanat ve fikir erbabını tespit edip kamuoyunun ve toplumun dikkatine sunmak bakımından önemi kültür ve edebiyat çevrelerince sıklıkla ifade edilmiştir. Ayrıca bu ödüller, ülkemizde kurumsallaşan sayılı ödüllerdendir.” dedi.

EN İYİLER ARASINDAN SEÇİMLER YAPILDI

Ödüllendirmede, tam bir hakkaniyet ve liyakatın esas alındığını söyleyen Arıcan, 2016 yılı içerisinde, gündemde olan iyiler arasından bu seçimleri yaptıklarını belirterek; yılın yazar, fikir adamı ve sanatçılarını, tebrik ederek, kendilerine nice başarılı çalışmalar dilediğini de sözlerine ekledi.

Ödül sahiplerine ileriki günlerde açıklanacak bir zamanda belgelerinin takdim edileceği söylendi.

ŞEHİR VE DÜŞÜNCE MERKEZİ ESENLER’İ GELECEĞE TAŞIYOR

Şehir ve Düşünce Merkezi , “Kent hayatına insan ölçeğinde yaklaşıp, beşerî ve coğrafî çevredeki bütün canlılar, bitkiler ve sosyal süreçleri hesaba katarak çözümler geliştirmek, üretilen düşünceleri uygulama sahasına geçirecek çalışmalar yapmak ve Esenler için bir sosyal,kültürel ve mekânsal kentsel dönüşüm projeleri uygulamaya koyup, Esenler’i geleceğe “kimlikli bir şehir” olarak hazırlamak,” gayesiyle kuruldu. 

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü Şehir ve Düşünce Merkezi,  “Kurumsal Yönetim ve Gelişim” kategorisinde, Marmara Belediyeler Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri”nde de birincilik ödülü almıştı.  

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak