Ahmet Kabaklı vefatının 16. yılında anıldı

Gazeteci ve yazar Ahmet Kabaklı vefatının 16. yılında mezarı başında anıldı.

Ahmet Kabaklı vefatının 16. yılında anıldı
Ahmet Kabaklı vefatının 16. yılında anıldı
GİRİŞ 09.02.2017 11:49 GÜNCELLEME 09.02.2017 11:49

Eyüp Mezarlığı'nda Kuran tilaveti ile başlayan törene, Kabaklı'nın ailesi, sevenleri ve öğrencileri katıldı.

Törende konuşan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Kabaklı'nın önemli bir insan olduğuna işaret ederek,"Hocamız bürokraside, siyasette, ticarette, sanat ve kültürde ve hayatın çok değişik şubelerinde bugün çok önemli görevler ifa eden birçok insanımızın yetişmesinde, fikirleri, davranışı ve duruşu ile gerçekten önemli etkiler, yönlendirmeler yapmış bir üstadımızdır." dedi.

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı da yaptığı açıklamada, "Onun talebeleri, onun yetiştirdiği eskinin gençleri olarak mezarı başında kendisini rahmetle anıyoruz. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Rabbim bu millete yeni Ahmet Kabaklılar göndersin." ifadelerini kullandı. 

İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim görevlisi ve edebiyatçı İsa Kocakaplan ise Ahmet Kabaklı'yı şimdiki gençlerin çok fazla tanımadığını söyledi. 

Kocakaplan, Kabaklı'nın Türk basınında önemli bir kalem olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Tercüman gazetesi Kabaklı yazdığı zamanlarda Hürriyet gazetesi ile aynı tiraja sahipti. Önemli ve etkili bir gazeteciydi. Bugünkü gazetecilerin, köşe yazarlarının Ahmet Kabaklı'nın hayatına bakmalarına çok isterim. Yani siyasilere, öğretmenlere, kültür ve fikir adamlarına taraftar ve tarafgir olmadan milletin menfaatleri doğrultusunda yol gösterirdi. Ahmet Kabaklı'nın eserlerinde ve kişiliğinde bu vardır."

Kocakaplan yaptığı açıklamada, Ahmet Kabaklı geleneğinin yaşatılması gerektiğine de vurgu yaptı. 

14 Aralık 1996 tarihinde Aydınlar Ocağı ve 55 gönüllü kuruluşun desteği ile düzenlenen törende kendisine "Şeyhülmuharririn" unvanı verilen Kabaklı, 8 Şubat 2001 tarihinde vefat etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü