Köy çocuklarının orkestrasına büyük davet!

Muş'ta genç müzik öğretmeninin köy okullarında eğitim gören öğrencilerle oluşturduğu 40 kişilik orkestra, Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'ne davet edildi

Köy çocuklarının orkestrasına büyük davet!
Köy çocuklarının orkestrasına büyük davet!
GİRİŞ 24.04.2017 15:46 GÜNCELLEME 24.04.2017 15:46

Muş'un Varto ilçesindeki Hamurpet Ortaokulu'na 3 yıl önce atanan İzmirli müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu, tahta, leğen, bidonlarla müzik yapmaya çalışan yetenekli öğrencilerle bir ritm grubu kurdu. 

Daha önce hiç enstrümanları olmayan öğrencilerin müziğe ilgilerini arttırmak amacıyla sosyal medya üzerinden kampanya başlatan Tanrıkulu, duyarlı vatandaşların gönderdiği müzik aletleriyle köy okulunda bir müzik sınıfı oluşturdu.

Tanrıkulu'nun çabasıyla kurulan orkestrada, bağlama, mandolin, keman, gitar, flüt, piyano gibi enstrümanları çalan öğrenciler, seslendirdikleri Türkçe, Kürtçe ve İngilizce şarkılarla da köylerde ve ilçe merkezinde vatandaşlara konser vermeye başladı.

Öğretmenlerinin desteğiyle başladıkları müzik sayesinde hayata bakışları değişen öğrenciler, şimdi de 20 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali'ne katılmaya hazırlanıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!