Uzungöl'e müthiş proje! İhale yapıldı

Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl'e kurulacak macera parkının yapım ihalesi gerçekleştirildi.

Uzungöl'e müthiş proje! İhale yapıldı
Uzungöl'e müthiş proje! İhale yapıldı
GİRİŞ 06.09.2017 15:23 GÜNCELLEME 06.09.2017 16:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, projesi ve uygulaması Büyükşehir Belediyesince yapılan Uzungöl Tabiat Macera Parkı'nın yapım ihalesine 9 firmanın katıldığı belirtildi.

İhaleyi kazanan firmanın kesinleşmesiyle yapılacak yer tesliminin ardından projenin uygulanmasına başlanacağına işaret edilen açıklamada, yaklaşık 9 bin 200 metrekarelik alanda planlanan macera parkının yüksek ip parkuru, alçak ip parkuru, dev salıncak, tırmanma duvarları, survivor parkuru ve paintball alanı olmak üzere 6 ana bölümden oluştuğu kaydedildi.

Açıklamada, proje kapsamında otopark, idari yönetim binası, kameriye, soyunma kabinleri, tuvalet malzeme teslim noktaları ve depolar da yer alacağı ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Uzungöl Tabiat Macera Parkı'nın bölgedeki turizm çeşitliliğini artıracağını vurguladı.

Projenin doğayla bütünlük sağlayacak şekilde hazırlandığına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Yerli ve yabancı turistler ile halkımızın dinlenme, eğlenme ve sportif aktivitelerini gerçekleştirebilmelerine yönelik planladığımız projenin en önemli amacı, bölgedeki turizm çeşitliliğini artırmaktır. Bu önemli yatırım bölgedeki konaklama süresini uzatacak, tabiat parkımızın ve şehrimizin marka değerini yükseltecek, bölgeyi macera turizmi konusunda dünya çapında bir merkez haline getirecektir. Doğa sporları konusunda farkındalık oluşturacak, gelecek nesillere doğa sevgisi ve doğa sporlarını aşılayacak macera parkı, istihdama da katkıda bulunacaktır."

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yapılarda doğal mimariye uygun, çevreyle uyumlu ahşap ile çağdaş malzemelerin bir arada kullanılacağını belirterek, "doğayla bir bütün içinde tasarım ilkesi" izlendiğine işaret etti.

YORUMLAR 8
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    avrupalı alplerin zirvesine tren yolu yapıyor turist gelsin diye , kızak düzeneği kuruyor. bizde çivi çaksan obaaaaaaaaaa, çevre elden gidiyor
    Cevapla
  • faruk bayrak 6 yıl önce Şikayet Et
    müthiş proje falan değil. altı üstü 3-5 ip gereceksiniz. güzelim doğal halini bozmayın oranın. bırakın reklam etmeyin. milyonlarca turist geliyor. oraya da gelmeyiversinler.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    eski uzungölü istiyorum
    Cevapla
  • Ali KAya 6 yıl önce Şikayet Et
    Geçen Hafta ordaydım, ilk gidişim, hayatımda böyle kötü bir görüntü görmedim. doğal güzellik içine eğlence parkımı dersin, restorantlar, kafeler mi dersin. tam bir ticarethaneye dönüşmüş. Abant Gölü ne de gittim. işletme açısından kıyaslama dahi yapılamaz.
    Cevapla
  • talan 6 yıl önce Şikayet Et
    doğal yaşam alanlarını talan etmekten vazgeçin. hadi akarsular HES oldu. bari kalanlar yapılaşmadan uzak kalsın. Uzungöl de yapılaşma olmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı
Nefes kesen şampiyonluk yarışında tarih "Galatasaray" diyor!